-
نویسندهنوشتهها
-
۱۹ خرداد، ۱۳۹۴ در ۰۷:۳۳ #89475s.shahemiمشارکت کننده
همانطور که میدانید غذاها به چند دسته تقسیم ميشوند؛ پروتئینها، كربوهيدراتها، چربيها، ويتامينها و مينرالها(املاح معدني). همه اينها بايد در سبد غذايي روزانه ما حضور داشته باشند تا زندگي سالمي داشته باشيم.اگر ميزان مصرف هر كدام از اين مواد در سبد غذايي روزانه فرد كم يا زياد شود، زندگياش را دچار مشكل ميكند.
به گزارش سلامت نیوزحميد مسچي مشاور تغذيه در روزنامه قانون نوشت، افراط در خوردن يك نوع بيماري ميآورد و كم خوردن هم نوع ديگري از بيماريها كه به اصطلاح سوءتغذيه ناميده ميشود. ويتامينها جزو بسيار مهمي از زندگي ما هستند. خود غذاها هم دستهبندي دارند؛ گروه گوشت، نشاسته، لبنيات، چربي، سبزيجات و سالاد و ميوهها. ميوهها و سبزيجات بخش اعظم ويتامينهاي بدن ما را تامين ميكنند. ويتامينها در تجزيه و فرآيند سوختوساز موادغذايي در بدن، نقش بسزايي ايفا ميكنند.
ويتامينها رابطهاي هستند كه باعث تجزيه درست مواد غذايي ميشوند. غيبت هر كدام از ويتامينها در بدن ميتواند يك نوع بيماري ايجاد كند. ويتامينهاي گروه «ب» يك سري بيماري، ويتامين «آ» «د»، «ب» و «ك» هر كدام يك بيماري مخصوص خود را در بدن ايجاد ميكنند. ولي بهطور كلي سالاد، سبزيجات و ميوهها منبع سرشار ويتامينها هستند و كمتر خودرن ميوهها كه بسيار قيمت بالايي دارند، اشخاص را دچار عارضههاي زيادي ميكند. همين بيحوصلگيها، تندخوييها، پرخاشگريها، عصبيتهاي بيجا و حتي افسردگيها ميتواند ناشي از كمبود ويتامين باشد.
اگر بدن ما به اندازه كافي ويتامين دريافت كند به اين مشكلات دچار نميشود. ميوهها و سبزيجات، پروتئين و مواد قندي بسيار كمي دارند ولي ويتامينهاي بسيار بالايي دارند و با توجه به اينكه دسترسي به ميوه به علت بالا بودن قيمتها كم شده متاسفانه باعث شده كمتر رغبتي براي خريد ميوه وجود داشته باشد. در نتيجه اين خريد كمتر، ميوه كمتري در جيره غذايي افراد وجود دارد و ميتواند در سلامت افراد به خصوص در افرادي كه در حين رشد هستند تاثير منفي بگذارد.
سوال اينجاست كه چطور ميشود با اين اتفاق برخورد كرد؟ همانطور كه ميدانيد سبزيجات و انواع موادي كه با عنوان مواد سالاد شناخته ميشوند، نسبت به ميوهها قيمت بسيار پايينتري دارند. توصيه ما مشاوران و متخصصان تغذيه اين است كه از موادي مثل خيار، گوجه و كاهو، انواع و اقسام سبزيجات مثل كاهو، گلكلم و كلم، كدو، اسفناج ، لوبيا سبز، كنگر، كرفس و ديگر سبزيجات استفاده بيشتري شود. سبزيجات اصلا چاقكننده نيستند ولي ويتامين بسيار بالايي دارند.
توصيه من اين است كه مردم سعي كنند از سبزيجات به عنوان جايگزين ميوهها استفاده كنند. بايد بگويم بعد از سبزيجات، منابع خوبي كه بتوانند ويتامينها را تامين كنند و از نظر اقتصادي بتوانند جوابگو باشند، نميشناسم. خشكبار؛ ويتامينهاي خوبي دارند ولي متاسفانه همه اين دسته از مغزها، قيمتهاي بالايي دارند. وقتي مردم نميتوانند ميوه بخرند، قطعا نميتوانند اين مغزجات را هم تهيه كنند.
حتي لبنيات هم كه سرشار از ويتامينهاست، قيمت بالايي پيدا كرده. توصيهاي كه من ميتوانم داشته باشم اين است كه مردم سعي كنند حداقل دو واحد ميوه را در جيره غذايي روزانه افراد خانواده قرار دهند. اين واحد شامل، يك سيب متوسط، انار متوسط، پرتقال متوسط ، دوازده عدد گيلاس يا چهار عدد زردآلو، چهار عدد آلو، 250 گرم هندوانه يا طالبي كه معادل يك چهارم طالبي متوسط است، دويست گرم خربزه يا نصف يك ملون كوچك، نصف يك انبه، صد گرم انگور، دو هلوي متوسط، سه سيب گلاب و دو شليل متوسط، اينها هر كدام يك واحد ميوهاي هستند. ما بايد در جيره روزانه براي بزرگسالان دو واحد و براي اطفال سه واحد ميوه را در نظر بگيريم. اگر به هردليل دسترسي به ميوه سخت است با مصرف بالاي سبزيجات سعي كنند جايگزين مناسبي براي آن پيدا كنند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.