درمان تغذيه‌اي در بیماری های التهابی روده

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81987
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    1- بيماران مبتلا به بيماري‌هاي التهابي روده به دليل طبيعت بيماري در معرض خطر بيشتري براي ايجاد مشكلات تغذيه‌اي قرار دارند. هدف اوليه درمان پزشكي تغذيه‌اي اصلاح و حفظ وضعيت تغذيه‌اي بيماران است.
    غذاها، مكمل‌هاي رژيمي، تغذيه لوله‌اي و وريدي همه ممكن است براي دستيابي به اين هدف به كار گرفته شوند. رژيم‌ها و ساير روش‌هاي حمايتي ممكن است در جريان دوره‌هاي تشديد يا تسكين بيماري تغيير كند.
    2- رژيم و مواد مغذي ممكن است نقش حمايتي در حفظ وضعيت تغذيه‌اي بيمار، محدود نمودن علائم و حمايت رشد در كودكان مبتلا داشته باشد.
    3- احتياجات انرژي بيماران مبتلا چندان افزايش نيافته است (مگر اينكه افزايش وزن مدنظر باشد) چون در هنگام فعال شدن بيماري ميزان متابوليسم پايه افزايش مي‌يابد ولي فعاليت بدني كاهش مي‌يابد بنابراين مقدار كل انرژي مورد نياز ثابت مي‌ماند.
    4- نياز به پروتئين ممكن است براساس شدت و نياز به ترميم آسيب‌هاي وارده افزايش يابد. در ضمن در مناطقي از دستگاه گوارش كه دچار التهاب و زخم شده است از دست‌دهي پروتئين نيز داريم بنابراين نياز به پروتئين افزايش مي‌يابد.
    5- مكمل‌هاي ويتاميني خصوصاً B6 ، B9 و B12 و مكمل‌هاي مواد معدني به دليل سوء هضم و سوء جذب در اين بيماران نياز مي‌باشد. خصوصاً بيماراني كه دچار اسهال هستند بيشتر دچار كمبود روي، پتاسيم و سلنيوم مي‌شوند.
    6- بيماراني كه داروهاي كورتوني استفاده مي‌كنند نياز به دريافت مكس كلسيم و ويتامين D دارند.
    7- در هنگامي كه بيماري در مرحله فعال و شديد مي‌باشد، رژيم غذايي بايستي دقيقاً با وضعيت بيمار تطبيق داده شود.
    8- مثلاً در بيماراني كه مبتلا به حركت سريع مواد از روده و اسهال هستند دريافت مقادير زياد مواد غذايي حاوي لاكتوز، فروكتوز يا سوربيتول ممكن است باعث نفخ و تشديد اسهال شود و همچنين دريافت زياد چربي باعث اسهال چرب شود پس بهتر است محدود شود اما در بيماراني كه مي‌توانند لاكتوز (فرآورده‌هاي لبني) را تحمل نمايند، استفاده از مواد غذايي حاوي لاكتوز توصيه مي‌گردد چون كه اين غذاها منبع غني از پروتئين، كلسيم و ويتامين D مي‌باشد.
    9- در بيماران مبتلا كه دچار انسدا در دستگاه گوارش نيز هستند، كاهش مقدار فيبر دريافتي و اندازه ذرات غذايي مي‌تواند مؤثر باشد وعده‌هاي غذايي مكرر و كم‌حجم بهتر از وعده‌هاي حجيم تحمل مي‌گردد.
    10- فاكتورهاي خطر مرتبط با عود بيماري‌هاي التهابي روده فاكتورهاي خطر مرتبط با عود بيماري‌هاي التهابي روده شامل:
    افزايش دريافت ساكارز (شكر)
    كمبود دريافت ميوه‌ها و سبزي‌ها و كاهش دريافت فيبر
    مصرف گوشت قرمز

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.