در فصول سرد سال اغلب هوا ابری و هنگام وارونگی هوا، عبور نور از ذرات ریزآلایندهها کم و گاهی ناممکن میشود و امکان ایجاد ویتامین D3 برای جذب کلسیم در بدن دشوار میشود. از سوی دیگر برودت هوا از تحرک افراد کاسته و قدرت جذب کلسیم از طریق استخوانها کاهش مییابد بنابراین استفاده از شیرهای غنیشده با آهن، کلسیم، ویتامینهای B،A و به ویژه ویتامین D تأثیر مطلوبی بر پروسه هورمونی گذاشته و به تقویت بدن و استخوانسازی کمک میکند.
شیر ساده طعمدار
طبق استاندارد، رنگ و مزه شیرهای طعمدار باید طبیعی باشد، اما اگر ترکیبات طبیعی یافت نشود تولیدکنندگان میتوانند در حد مجاز از افزودنیهای سنتزی استفاده کنند. این افزودنیها گرچه به اندازه ترکیبات فنولی موجود در قهوه و کاکائو روی قدرت جذب کلسیم و پروتئین شیر تأثیر سوء نمیگذارد، اما مصرف روزانه و مستمر آن به ویژه در کودکان میتواند عوارضی ایجاد کند.
از سوی دیگر بنا به گفته متخصصان علوم غذایی، برخی شیرهای طعمدار در مقایسه با شیرهای ساده در درجه دوم کیفیت قرار دارد و اغلب برای کاهش بار میکروبی، شیر دو تا سه بار پاستوریزه میشود و این خود از ارزش تغذیهای محصول میکاهد.
شیرهای تهیهشده با شیر خشک
برخی کارخانهها برای دردسر کمتر و بهصرفه قیمت نهایی محصول، شیرخشک را با آب مخلوط و به جای شیر تازه عرضه میکنند. این شیرها گرچه طعم خوبی دارد، اما در مقایسه با شیرهای تازه ارزش تغذیهای کمتری دارد و این موضوع در مورد محصولاتی که با شیرخشکهای خارجی غیربهداشتی و نامعتبر تهیه میشود بیشتر صدق میکند، بنابراین در زمان خرید به مندرجات روی بستهبندی شیرها توجه کنید.