همان طور که می دانیم در اغلب فراورده های گوشتی نظز سوسیس و کالباس مواد مغذی همچون پروتئین خالص وجود نداشته ولی موادی مانند فسفات ، نیترات ، نمک و چربی که برای سلامت بدن مضر است به وفور یافت می شود . نیترات پس از وارد شدن به دستگاه گوارش به نیتریت و نیتروز تبدیل و سرطانزا می شود .
همچنین فسفات با اسیدیته ی بالایی که دارد ضمن ایجاد اختلال در جذب کلسیم توسط بدن ،احتمال ابتلا به پوکی استخوان را در افراد به ویژه زنان یائسه و سالمندان افزایش می دهد .
و خبر بدتر اینکه :
بر اساس گفته ی مدیر کل استاندارد استان تهران ، از 20 نمونه سوسیس و کالباس عرضه شده در سطح استان تهران از نظز یافت پروتئینی مورد آزمایش ، در 18 مورد مغایرت با استاندارهای ملی مشاهده شد که در تولید آن به طور گسترده از غضروف ، رگ و پی و امعا و احشای گاو و گوسفند استفاده می شود. .