تجمع نیترات در سبزیهای برگی بیشتر از سبزیهای میوهای و پیازی است و از آنجا که نیترات باعث بیماریهایی از قبیل کم خونی، سقط جنین و انواع سرطانها میشود، ساقه وسط سبزیجاتی مثل کاهو را نباید خورد.تجمع نیترات در سبزیهایی مانند کاهو و اسفناج بیشتر از سایر سبزیهاست. میزان نیترات موجود در اندامهای مختلف سبزیجات نیز متفاوت بوده، به طوری که میزان آن به ترتیب در ساقه، دمبرگ، پهنک برگ، اندامهای زیرزمینی، پیاز، ریشهها و غدهها بیشتر است.نگهداری سبزیها به صورت پخته در فریزر نیز باعث ترکیب نیترات با اسیدهای آمینه میشود که مادهای به نام نیتروزامین تولید میکند، این ماده سرطانزاست و فرآیند تولید آن در یخچال و فریزر رخ میدهد.