-
نویسندهنوشتهها
-
۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۴۸ #76708zghasemiمشارکت کننده
گلپر یکی از معروفترین گیاهان در طب سنتی برای درمان بیماریهای گوارشی به خصوص نفخ محسوب میشود. گلپر، هضمکننده غذا و تقویتکننده معده است. برای بهره بردن از خواص ضدنفخ گلپر، بهتر است یک گرم از پودر دانههای این گیاه را همراه رازیانه بعد از غذا و با آخرین لقمه به اندازه نصف قاشق غذاخوری بخورید.
از آنجا که گلپر طبیعت گرم و خشکی دارد، افراد گرم مزاج باید دانههای این گیاه را یک شب در سرکه بخوابانند و بعد از 24 ساعت و خشک شدن دانهها، آن را در روز، پودر و استفاده کنند. غیر از خواص درمانی از دیگر کاربردهای گلپر در طب سنتی، تلطیف گوشتها به خصوص گوشت آبزیان و ماهی است و توصیه میشود به عنوان ادویه در پخت ماهی از گلپر استفاده کنید.
اما مصرف بیش از 2 گرم گلپر در روز در دوران بارداری به خصوص 3 ماهه اول جایز نیست زیرا باعث سقط جنین میشود. گاهی مصرف گلپر در افراد گرم مزاج باعث سردرد میشود، در این صورت میتوانند گلاب بو کنند تا سردردشان رفع شود.
۱۶ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۵۷ #100079madjdمدیرکلولی مصرف آن در زمان شیردهی توصیه میشه چون شیر را زیاد میکنه
۱۷ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۷:۴۱ #100094s.samadiمشارکت کنندهدر دوران شیردهی به چه نحوی استفاده بشه؟چقدر کافی هست؟
۱۷ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۷:۵۹ #100097zghasemiمشارکت کنندهبرخی دیگر از داروهایی که باعث افزایش شیر می شوند: تخم شاهتره، گلپر، بالنگو، زنیان، تخم ریحان و …، می توانید این داروها رابه دلخواه انتخاب کرده با نبات، مخلوط و آسیاب کرده میل کنید.
دانه های گلپر بسیار نازک بوده و دارای طعم تند و معطر است.
پودر دانه های این گیاه بیشترین کاربرد را برای مواد غذایی دارد، به عنوان مثال پودر گلپر را می توان روی باقلای پخته، عدس و دیگر حبوبات، سیب زمینی پخته و انواع سوپ ها و خورش ها و همچنین روی انار دانه شده پاشید.
* با وجود تمام خواص مثبت گلپر نباید از گرد گلپر به مقادیر زیاد استفاده کرد چون ایجاد تپش قلب می کند.
مقدار مجاز مصرف پودر دانه گلپر، 4 گرم در روز است.
۱۷ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۸:۰۱ #100099s.samadiمشارکت کنندهممنون از راهنماییتون
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.