حذف برخي مواد مغذي از سبد غذايي روزانه که حاوي منابع اصلي تغذيه هستند بسيار دردسر ساز است.
افرادي هستند كه از مصرف انواع گوشت ها خودداري مي كنند و تنها گياهان را در برنامه غذايي خود قرار مي دهند چرا كه حذف گروه غذايي گوشتي باعث آسيب رساندن به بدن مي شود و به مرور زمان آثار منفي بر روي بدن عيان مي شود و مشكلات متنوعي را پديدار مي كند كه بهتر است مصرف گوشت ها به مقدار لازم در برنامه غذايي گنجانده شود.
با حذف انواع گوشت ها در برنامه غذايي به سلول هاي عصبي و مغزي آسيب جدي وارد مي شود و به مرور زمان سلول هاي مهم بدن از بين مي روند.
افرادي كه گياهخواري مي كنند سه دسته هستند كه دسته اول تنها از گياهان استفاده مي كنند و دسته دوم گياه را همراه با تخم مرغ و گروه سوم گياهان را همراه با شير مصرف مي كنند در اين صورت افرادي كه تنها گياه خواري مي كنند با بسياري از كمبودها مواجه مي شوند و كساني كه در وعده هاي غذايي خود از شير و تخم مرغ استفاده مي كنند ويتامين B12 و آهن به طور كامل به بدنشان مي رسد و با فقر آهن مواجه نمي شوند.
به افرادي كه تنها از گياه در برنامه غذايي خود استفاده مي كنند، توصيه میشود بهتر است تمامي گروه هاي مواد غذايي از جمله غلات و نان را در برنامه غذايي قرار دهند چرا كه در صورت حذف مواد غذايي نام برده با كمبود ويتامين هاي موجود درغلات و نان موي سر ريزش پيدا مي كند.