محققان دانشگاه ایروین در کالیفرنیا میگویند ویتامین ب و فولات موجود در پرتقال، بنشنها، سبزیهای برگ سبز و مکملهای غذایی اسید فولیک در پیشگیری از بیماری آلزایمر موثرتر از آنتی اکسیدانها و دیگر مواد غذایی است.
در این تحقیق رژیم غذایی زنان و مردان سالم ۶۰سال به بالا بررسی شد. مصرف مواد غذایی و مکملها در رژیم غذایی افرادی که بعدها به آلزایمر مبتلا شدند با افراد سالم مقایسه شد.
هر چند به نظر میرسد فولات از سایر ویتامینها و ریزمغذیها مفیدتر باشد، اما اولین پیام این مطالعه تاکید بر ارزش رژیم غذایی سالم در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر است.
در این مطالعه دانشمندان نتایج مطالعات مربوط به روند پیری و نقش مواد غذایی در ابتلا و یا پیشگیری از بیماری آلزایمر را بررسی کردند.
در فاصله سالهای ۱۹۸۴تا ۱۹۹۱اطلاعات مربوط به رژیم غذایی روزانه ۵۷۹شرکتکننده که ۵۷تن از آنها به آلزایمر مبتلا شدند بررسی شد. محققان دریافتند مصرف فولات، ویتامینای و ویتامین ب ۶به وضوح خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد. پس از برسسی میزان تاثیر این سه ویتامین و مقایسه اثر آنها با هم محققان دریافتند این فولات است که به طور چشمگیری از آلزایمر جلوگیری میکند.
مصرف روزانه ۴۰۰میکروگرم فولات تا ۵۵درصد خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد.