پژوهشگران ميگويند بيماراني که در معرض بيشترين خطرِ از دست دادن بينايي در سالمندي هستند، ميتوانند با خوردن غذاهاي مناسب از چشمانشان محافظت کنند…
در اين مطالعه افراد داراي استعداد ژنتيکي براي دژنرسانس ماکولا در صورت خوردن غذاهاي حاوي مقادير بالاي آنتياکسيدانها، روي و اسيدهاي چرب امگا- 3 ميتوانستند خطر بروز اين بيماري را در آينده به يکسوم کاهش دهند. دژنرسانس وابسته به سن ماکولا علت نيمي از موارد کوري در کشورهاي توسعهيافته است و مثلا در آمريکا 6 %افراد بالاي 40 سال را درگير ميکند. در اين مطالعه که در هلند انجام شده، بيش از 2000 فرد بالاي 55 سال سالم ابتدا از نظر استعداد ژنی ابتلا به این بیماری و عادات غذاييشان ارزيابي شدند و سپس براي مدت 10 سال هر 3 سال از نظر بروز اين بيماري ارزیابی گرديدند. خطر بروز بيماري در افراد داراي مستعد بیماری با مصرف روي، اسيدهاي چرب امگا- 3 و بتا کاروتن کاهش نشان ميداد.