براساس جدیدترین تحقیقات منتشر شده خوردن یک موز در روز خطر سکته را کاهش میدهد.
به نوشته نشریه “نرولوژی” موز سرشار از پتاسیم است و محققان دریافتند افراد مسنی که مقادیر کمی از این ماده معدنی در بدن خود دارند ۵۰درصد بیشتر در معرض سکته هستند.
به گفته محققان پتاسیم عروق خونی را گشاد میکند و به خارج کردن سدیم، یک عامل خطر عمده از خون کمک میکند.
سبزیجات دارای برگ سبز و شیر، از دیگر مواد غذایی سرشار از پتاسیم هستند.
براساس برآورد پژوهشگران انگلیسی امسال حدود ۱۰هزار تن در این کشور پیش از رسیدن به سن بازنشستگی سکته میکنند.
سکته سومین عامل مرگ و میر در انگلیس است و هر سال بیش از ۱۳۰هزار قربانی میگیرد.
اگرچه از هر سه بیمار یکی بهبود مییابد، اما دو سوم مبتلایان دچار ناتوانیهای طولانی مدت از جمله فلج نسبی و مشکلات بینایی میشوند.
حدود ۱۰درصد از سکتهها علتی ندارد و حوادث و اختلالات مادرزادی عواملی هستند که قربانیان بالقوه کنترل اندکی بر روی آنها دارند.
با این حال شیوه زندگی و رژیم غذایی نقش مهمی در بروز سکته دارد که میتوان با کنترل این دو عامل میزان خطر ابتلا به سکته را کم کرد.