بیماری آلزایمر بهعنوان یکی از پیچیدهترین بیماریهای مغزی ازجمله عارضههایی است که از دوران میانسالی به بعد و بهویژه در دوران سالمندی گریبان بسیاری از افراد را میگیرد؛ بیماریای که با تخریب سلولهای مغز، فرد را دچار مشکلات پیچیدهای میکند.
صرفنظر از توصیههای پزشكان برای در امان ماندن از عوارض آلزایمر و حتی پیشگیری از آن طب سنتی از دیر باز توصیههای مختلفی داشته است.
در طب سنتی یكی از علل فراموشی، سردی مغز محسوب میشود كه به همینخاطر توصیه طب سنتی علاوه بر گرم نگه داشتن سر و استفاده از كلاههای پشمی اجتناب و پرهیز از مصرف خوراكهایی با طبع سرد است.
مصرف ارده با شیره انگور و خرما بهعنوان یك خوردنی بسیار مقوی با طبع گرم در وعده صبحانه ازجمله توصیههای طب سنتی برای پیشگیری از آلزایمر است. توصیه میشود بهمدت 4 تا 8 ماه، در هفته 5 مرتبه از این مخلوط گرم و مقوی استفاده شود. مصرف روزانه مغزهای خام گردو، پسته و فندق و بادام درختی بهعنوان تنقلات روزانه علاوه بر جلوگیری از افزایش كلسترول در این زمینه نیز توصیه شده است.
خوردن فسنجانی كه از تركیب مساوی بادام و گردو تهیه شود هفتهای 3مرتبه و خوردن روزانه 40عدد مویز نیز از دیگر پیشنهادهای طب سنتی در مقابله با آلزایمر است. از دیگر توصیههای طب سنتی در این زمینه استشمام مداوم عطرهای گرم مانند عطر یاس و نرگس و همینطور گلاب اصل است. مصرف روزانه 2 استكان شربت عسل نیز مؤثر تشخیص داده میشود.