تحقيقات بيشماري تاکنون نشان دادهاند که مصرف بالاي ميوه و سبزيجات ميتواند از بروز بيماريهاي قلبي عروقي،برخي سرطانها و… پيشگيري کند و دليل اصلي اين ويژگي هم آنتياکسيدانهاي موجود در اين گروههاي غذايي است.
کاروتنوييدها و به ويژه ليکوپن اصليترين آنتياکسيدان گوجه فرنگي است و در كنار ترکيبات فنوليک موجود،خواص ضد سرطاني را به اين ماده غذايي داده است. گوجه فرنگی غني از آب است، به طوري كه 100 گرماش 8/93 گرم آب دارد و از آنجا که بسيار کم کالري است براي تناسب اندام توصيه ميشود. يک گوجه فرنگی رسيده متوسط که 123 گرم وزن دارد، حدود 22 کيلو کالري، 1/1 گرم پروتئين، 8/4 گرم قند، 3/0 گرم چربي و 5/1 گرم فيبر دارد. اين ترکيبات نه تنها در گوجه فرنگی بلکه در تمامي فرآوردههاي به دست آمده از اين سبزي نيز موجود است،حتي جالب است بدانيد ميزان ليکوپن موجود در فرآوردهها بيشتر است و راحتتر از طريق ارگانيسم جذب ميشود. البته ذکر اين موضوع نيز مهم است که فرآوردههاي گوجه نسبت به ميوه تازه سديم بيشتري دارد.
فواید آب گوجه فرنگی:
اول اينكه آب گوجهفرنگي کمکالري و پر از ويتامين است، به شرطي که 100 درصد طبيعي باشد.
دوم خاصيت ادرارآوري دارد.
سوم، داروي بسيار خوبي براي گلو درد و آکنه است.
چهارم اينكه ضدخستگي و ضدگرسنگي بوده و پنجم اينکه براي پيشگيري از بروز ديابت، سرطان پروستات، سرطان ريه، معده و بيماريهاي قلبي عروقي مفيد شناخته شده است.
________________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه.