مصرف پروبيوتيكها سطوح LDL و VLDL را كاهش داده، ولي در ميزان ليپوپروتئينهاي HDL تغييري ايجاد نمينمايد. لاكتوباسيل اسيدوفيلوس با كاهش سطح كلسترول خون و افزايش هيدرولازهاي صفراوي تاثير مثبت در متابوليسم اسيدهاي صفراوي دارد.
-جلوگيري از اسهالهاي ناشي از مصرف آنتي بيوتيك در مبتلايان به HIV (ايدز).
– مقاومت در مقابل مسموميت غذايي، اسهال مسافرتي، آلرژي، مشكلات پوستي و جلوگيري از آنسفالوپاتي و هپاتيت.
– توليد انواع ويتامين:
توليد ويتامينهاي پيريدوكسين، تيامين، بيوتين، پانتوتنيك اسيد، ريبوفلاوين و غيره توسط پروبيوتيكها به اثبات رسيده است.
– اثر آنتاگونيستي لاكتوباسيلوسها بر روي رشد سه نمونه كلينيكي سودوموناس آنروجينوزا به روش Colony Count نشان داده است كه متابوليتهاي توليد شده توسط لاكتوباسيلوسها كه شامل باكتريوسين و اسيدهاي آلي ميباشد، توانسته است رشد سودوموناس را تا 18 ساعت مهار كند.
در بررسي اثر چهار نمونه لاكتوباسيل بر روي 30 نمونه كلينيكي استاف اورئوس نشان داده شده است كه هر چهار نمونه، قادر به مهار رشد استاف اورئوس مقاوم به متيسيلين ميباشند. با توجه به اينكه رشد استاف اورئوس سريع است اثر باكتريوستاتيك نمونههاي لاكتوباسيل از ساعت 6 شروع شده و رشد استاف اورئوس در ساعت 12 به حداقل خود رسيده است.
در آزمايشهاي In vivo (درون بدن موجود زنده) نيز لاكتوباسيلها با اثرات باكتريوستاتيكي خود ميتوانند به وسيله جلوگيري از اتصال سلول باكتريهاي پاتوژن، در پيشگيري از عفونت موثر واقع شوند و نكته قابل توجه آنكه هيچگونه مقاومت آنتيبيوتيكي و يا عوارض ناشي از مصرف آنها را نيز در پي نخواهند داشت.