خطرات مرتبط با افزایش تری گلیسرید خون

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82716
    ezamani
    مشارکت کننده

    [align=justify]تری گلیسیرید، رایج ترین نوع چربی در بدن است. از طریق غذا وارد بدن می شود، علاوه بر این مقداری از آن در بدن نیز ساخته می شود. باید توجه داشته باشید در شرایطی که مقادیر کلسترول تام بدن بالاست یا مقادیر HDL خون تان کم است، مبتلا به دیابت یا پری دیابتی هستید یا این که فشار خون تان بالا است، معمولاً تری گلیسیریدتان نیز بالا است.
    مقادیر بالای تری گلیسیرید می تواند خطر بروز حمله و سکته قلبی را نسبت به افراد دارای مقادیر طبیعی آن تا 4 برابر افزایش دهد. کیفیت زندگی تان تا چه اندازه برایتان اهمیت دارد؟ تصمیم با شما است. پس از همین امروز برای کاهش مقادیر تری گلیسریدتان به طور جدی اقدام کنید.
    مقادیر بالای تری گلیسیرید یکی از علایم ابتلا به مقاومت به انسولین است. بدین معنا که بدن شما نمی تواند از انسولین استفاده کند ( هورمونی که قند خون را کنترل می کند). هنگامی که انسولین نتواند عملکرد خود را انجام دهد، گلوگز وارد سلول ها نمی شود. به همین دلیل مقادیر قند خوناگر مقادیر تری گلیسیریدتان “خیلی بالاست”- بالای 500 میلی گرم در لیتر- به التهاب پانکراس مبتلا خواهید شد و احتمال ابتلا به بیماری های کبدی در شما چندین برابر می شود. التهاب پانکراس ( پانکراتیت) می تواند موجب آسیب زودگذر بافتی شود و با علایمی از قبیل درد شدید شکمی همراه است. افزایش می یابد و در نهایت موجب بروز دیابت نوع 2 می شود.
    معمولاً توصیه می شود که مقادیر تری گلیسیرید کمتر یا مساوی 150 میلی گرم در دسی لیتر باشد، با وجود این، انجمن قلب آمریکا پیشنهاد می کند که بهتر است مقدار آن کمتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر باشد.

    نقش تغذیه در افزایش تری گلیسرید:
    افزایش کالری دریافتی بیشتر از نیاز بدن به چربی خون و تری‌گلیسرید تبدیل می‌شود. از بین مواد خوراکی کالری‌دار، کربوهیدرات‌ها بیشتر قابلیت تبدیل شدن به چربی دارند. هر فرد سالم 55 تا 65 درصد از کل کالری مورد نیازش را باید از کربوهیدرات‌ها (مواد حاوی نشاسته) تأمین کند. افرادی که سهم کربوهیدراتشان بیشتر از این مقدار باشد، دچار افزایش تری‌گلیسرید خون می‌شوند.
    در بین کربوهیدرات‌ها، قندهای ساده (موجود در نوشابه) سریع‌تر به تری‌گلیسرید تبدیل خواهند شد. مصرف خوراکی‌های پرچرب و سرخ‌شده مانند انواع فست‌فودها و غذاهایی که با روغن زیاد سرخ شده‌اند و حتی غذاهایی که چربیشان بیشتر از حد نیاز بدن است، چربی خون و به دنبال آن افزایش تری‌گلیسرید را به دنبال دارند. چربی‌های اشباع مانند کره، خامه، مارگارین و اسیدهای چرب ترانس که منبع آن‌ها روغن‌های فراوری شده هستند نیز تری‌گلیسرید خون را بالا می‌برند. [/align]

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.