-
نویسندهنوشتهها
-
۱۵ اسفند، ۱۳۹۱ در ۱۰:۰۱ #75856v.fazelمشارکت کننده
در کل به یاد داشته باشید که مواد غذایی هر چه طبیعیتر باشند، نمایه گلایسمیشان کمتر است و هر قدر عملیات فرآوری در آنها بیشتر انجام شود، این نمایه افزایش پیدا می کند. به طور مثال، گندم کامل و سبوسدار بر اثر آرد شدن و یا سبوسگیری و تبدیل شدن به آرد شیرینیپزی به شدت نمایه گلایسمیاش افزوده می شود. حتی هویج خام با اینکه نمایه گلایسمی بالایی دارد اما بر اثر پخته شدن و حتی پوره شدن نمایه گلایسمی آن بیش از پیش افزوده می شود. علاوه بر موارد یاد شده، روش پخت نیز در افزایش نمایه گلایسمی مؤثر است، به این ترتیب که با دم کردن برنج و یا ماکارونی نمایه بالای این مواد غذایی به میزان قابل ملاحظهای افزایش پیدا می کند زیرا با این عملیات ضریب هضم غذا افزایش یافته و به آسانی می تواند قند خون را افزایش دهد. ممکن است این تصور را داشته باشید که کته کردن ممکن است در مقدار این نمایه تأثیرگذار باشد در حالی که باید بگوییم فرآیند دم کردن است که براین شاخص تأثیر می گذارد در حالی که کته کردن فقط ویتامینهای موجود در برنج را که با آبکش کردن از بین می روند، حفظ می کند. بنابراین طبق دستور العمل منتشر شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، توصیه شده است که افراد در روز حداقل پنج نوبت میوه فصل و نه آب آن را استفاده کنند. به علاوه، بهتر است این میوهها کمتر شیرین باشند. به علاوه، به همراه غذا سبزی و صیفی بیشتری استفاده کنند. به طور مثال، به همراه کباب و هر لقمهای که به دهان می گذارند، از سبزی خوردن و یا کاهو استفاده کنند. نان را به شکل سبوسدار میل کرده و برنج سفید را که نمایه گلایسمی بالایی دارد، به همراه سبزی خوردن و یا سایر سبزیها میل کنند.
۱۹ فروردین، ۱۳۹۲ در ۰۴:۰۶ #99628madjdمدیرکلجالب بود
حالا چطوری برنج دم نکرده و ماکارونی نپخته را بخوریم؟! -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.