اضافه وزن و چاقی یکی از بزرگ ترین مشکلات بهداشتی و عامل خطر برای بسیاری از بیماری های دوران بارداری است و بهتر است خانم های باردار از مصرف غذاهای سرخ کرده خودداری کرده و حتی الامکان غذاها را به شکل آب پز، بخارپز و کبابی مصرف کنند.
زنان باردار باید چربی اطراف گوشت و پوست مرغ را قبل از پخت، جدا و از مصرف آنها خودداری کرده و از شیر و محصولات لبنی کم چرب استفاده کنند.
در ضمن به جای بکار بردن سس های چرب در تهیه سالاد از چاشنی هایی مثل آبلیمو، سرکه، آبغوره و آب نارنج استفاده کرده و از تنقلات پرچرب مثل چیپس، پیراشکی و شکلات اجتناب کنند.
همچنین زنان باردار باید مصرف غذاهای آماده (فست فودها) را که حاوی چربی زیادی است مثل سوسیس، کالباس و پیتزا را محدود کنند.
راه های کاهش مصرف مواد قندی یکی از راه های پیشگیری از چاقی در این دوران است و لازم است زنان باردار از میوه های تازه به جای شیرینی و شکلات در میان وعده ها استفاده کنند و مصرف دوغ کم نمک و بدون گاز، آب و آب میوه های طبیعی را جایگزین نوشابه های گازدار کنند.
براساس اعلام دفتر بهبود تغذیه، خانم های باردار برای افزایش دریافت فیبر باید روزانه از سبزی های محلی یا سالاد همراه غذا استفاده کنند.
همچنین مصرف میوه های تازه به عنوان میان وعده و مصرف نان های سبوس دار به جای نان های سفید باید در برنامه غذایی زنان باردار قرار گیرد.