حس گرسنگي از کجا مي آيد؟

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #71096
    s.samadi
    مشارکت کننده

    ________________________________________
    فرآيندهاي گوناگوني در بدن هستند که بر اشتها اثر مي ‌گذارند. بدن مي‌ خواهد سطح دريافت و مصرف انرژي‌ را متعادل نگه دارد و شما نمي‌ توانيد با تلقين به خود که گرسنه نيستيد، بدن ‌تان را گول بزنيد چون بدن بر شما غلبه خواهد کرد.
    ________________________________________
    دانستن و درک علم گرسنگي و سيري و فرآيندهاي مربوط به آن به کارشناسان تغذيه کمک مي‌ کند تا به مراجعان خود بيشتر کمک کنند.
    وقتي افراد مي ‌خواهند وزن کم کنند، حس گرسنگي که به آن ها فشار وارد مي‌ کند، مانع از موفقيت آن ها مي‌ شود. وقتي آن ها ميزان کالري‌ هاي دريافتي خود را کاهش مي ‌دهند، بدن ‌شان غذاي بيشتري طلب مي ‌کند.
    پژوهشي که در سال 2007 در امريکا انجام شد، نشان داد که در حدود دوسوم امريکايي‌ ها رژيم دارند. در اين بررسي، دو نفر از هر سه نفر افرادي که رژيم داشتند، گفتند حس گرسنگي آن ها را وادار به شکستن رژيم‌ مي‌ کند و 56 درصد هم عنوان کردند که لحظاتي بوده که از گرسنگي در حال مرگ بوده ‌اند.
    بت هوبريچ، متخصص تغذيه و مدير اجرايي انجمن کنترل کالري، مي ‌گويد: “گرسنگي مهم ‌ترين دليل براي خوردن است. اگر افراد نتوانند براي غلبه بر گرسنگي سبک زندگي ‌شان را در کوتاه ‌مدت تغيير دهند، نمي ‌توانند در بلندمدت اين کار را بکنند”.
    حس گرسنگي يکي از مهم‌ ترين حس ‌هاي انسان است و يکي از حياتي ‌ترين مکانيسم‌ هاي بقا براي انسان‌ هاي نخستين بوده است که او را به شکار و انبار کردن غذا وادار مي ‌کرده تا زنده بماند.
    فرآورده ‌هاي رژيمي که براي “کنترل اشتها” ساخته شده‌ اند، اغلب داراي ويتامين B، کروميوم، چاي سبز، ريشه ي زنجفيل، عصاره پوست انگور، عصاره هسته انگور و گياه شويد هستند
    در حال حاضر که چاقي بسيار شايع است، پژوهش‌ هاي بسياري در زمينه حس گرسنگي و اشتها انجام مي شود. اين مطالعات درباره ي جنبه‌ هاي گوناگوني چون ژنتيک، تنظيم ‌هاي هورموني، رفتار، روان‌ شناسي و رژيم غذايي بحث مي ‌کند.
    پژوهشگران روي موضوعات گوناگوني کار مي ‌کنند؛ از نوروپپتيدهاي تنظيم ‌کننده ي اشتها و عوامل ژنتيکي در افراد چاق گرفته تا رفتارهاي غيراجتنابي و اثرات غذاها بر تحريک حس گرسنگي و آن ها اميدوارند که بتوانند علت گرسنه شدن را دريافته و به روش‌ هايي براي غلبه بر آن دست يابند.

    قدرت کنترل گرسنگي
    آيا شما ارزش قدرت کنترل گرسنگي در کاهش وزن را دست کم گرفته‌ ايد؟ اگر اين طور است بدانيد که بسياري از افراد مي‌ کوشند به هر نحو که شده اين قدرت را به دست بياورند و گرسنگي ‌شان را کنترل کنند.
    بسياري از فرآورده‌ هايي که در بازار هستند و به لاغر شدن کمک مي ‌کنند نيز بر اساس همين اصل ساخته شده ‌اند. فرآورده ‌هاي رژيمي که براي “کنترل اشتها” ساخته شده‌ اند، اغلب داراي ويتامين B، کروميوم، چاي سبز، ريشه ي زنجفيل، عصاره پوست انگور، عصاره هسته انگور و گياه شويد هستند.
    حس گرسنگي يکي از مهم‌ ترين حس ‌هاي انسان است و يکي از حياتي ‌ترين مکانيسم‌ هاي بقا براي انسان‌ هاي نخستين بوده است که او را به شکار و
    انبار کردن غذا وادار مي ‌کرده تا زنده بماند
    بعضي ديگر از متخصصان، رژيم غذايي حاوي فرآورده‌ هاي گياهي و غذاهاي ارگانيک را در کاهش حس گرسنگي موثر مي ‌دانند. کارشناسان ديگري هم هستند که آروماتراپي را راهي براي کنترل اشتها و کاهش حس گرسنگي مي ‌دانند.
    کارشناسان عقيده دارند که در زمينه ي رژيم ‌هاي کم کالري و فرآيند کنترل گرسنگي و کاهش اشتها اشتباهات فراواني وجود دارد. مراجعان مي ‌خواهند بدانند که چه چيزي افزايش وزن را سبب مي‌ شود تا با حذف آن عامل، وزن‌ کاهش يابد؛ ولي، هيچ فرمول معجزه ‌آسايي براي کاهش وزن وجود ندارد.
    دانش گرسنگي
    گرسنگي را به عنوان ميلي قوي براي غذا خوردن تعريف مي‌ کنند و سيري زماني است که شما حس کنيد شکم ‌تان پر شده و ديگر نمي ‌توانيد غذا بخوريد.
    وضعيت بدن شما زماني ثبات پيدا مي ‌کند که بين ميزان انرژي دريافتي و ميزان انرژي مصرف شده تعادلي برقرار باشد. دانشمندان درک کرده‌ اند که پشت فرآيند برقراري تعادل بين دريافت انرژي و مصرف انرژي فرآيندي فيزيولوژيک وجود دارد. اين سيستم فيزيولوژيک از يک سري سيگنال‌ هايي درست شده که عمل نقل و انتقال و هدايت پيام‌ ها را به عهده دارد. يک دسته سيگنال ‌هايي که اطلاعات را به دستگاه عصبي‌ مرکزي مي ‌برند و يک سري سيگنال‌ ها که پيام‌ ها را از مغز به عضلات و ديگر ارگان هاي بدن مي‌ رسانند.
    بدن براي اين که از گرسنه بودن ما اطمينان حاصل کند، به مسيرهاي بيوشيميايي بسياري تکيه دارد. هورمون ‌هايي هستند که ميل به شروع غذا خوردن يا دست کشيدن از آن را تنظيم مي ‌کنند.
    سيگنال‌ ها به وسيله نورون‌ هاي خارجي و مغز، مانند هيپوتالاموس و قشر مخ تقويت مي‌ شوند. سيگنال ‌هاي تقويت شده نوروپپتيدهاي مرکزي را تنظيم مي ‌کنند که آن ها غذا خوردن و مصرف انرژي را در کنترل دارند. بيشتر اوقات، اين تعادل بين مصرف انرژي و دريافت انرژي، وزن بدن را تنظيم مي ‌کند؛ ولي، محققان بر اين باوراند که حس ما براي خوردن با وجود منابع فراوان غذا که حاضر است، افزايش مي ‌يابد.
    دکتر جوان سالوين، متخصص تغذيه و استاد بخش علوم غذايي و تغذيه دانشگاه مينه ‌سوتا که روي اثرات وجود غذا بر حس سيري تحقيق کرده، مي ‌گويد: “فرآيندهاي گوناگوني در بدن هستند که بر اشتها اثر مي ‌گذارند. بدن مي‌ خواهد سطح دريافت و مصرف انرژي‌ را متعادل نگه دارد و شما نمي‌ توانيد با تلقين به خود که گرسنه نيستيد، بدن ‌تان را گول بزنيد چون بدن بر شما غلبه خواهد کرد. اگر بدن ‌تان احساس گرسنگي نکند، زنده نخواهيد ماند”.
    گرسنگي يک تکه از پازل کاهش وزن است. ما به دلايل بسياري مي ‌خوريم. اگر فقط به دليل گرسنگي، غذا بخوريم، ديگر چاق نخواهيم شد؛ ولي، بيشتر از ما
    در بسياري مواقع دليل خوبي براي غذا خوردن نداريم. غذا مي‌ خوريم تا آرامش پيدا کنيم يا در مهماني‌ ها زياده‌ روي مي ‌کنيم
    اشتها به غير از اين که متأثر از هورمون ‌ها و نوروپپتيدهاست از عوامل ديگري نيز تاثير مي ‌پذيرد. در دسترس بودن غذا، احساسات و توانايي لذت بردن از غذا همگي بر اشتها تاثير مي ‌گذارد. مطالعات نشان داده که افزايش ميزان کالري دريافتي که ناشي از افزايش خوردن غذاها و نوشيدني‌هاست، باعث مي ‌شود که به تدريج حجم غذا و نوشيدني مصرفي فرد هم افزايش يابد.
    دکتر سالوين مي ‌گويد: “غذا بسيار پيچيده است و سيري هم فرآيندي است که درک آن به سادگي ميسر نيست. وقتي به مفهوم گرسنگي فکر مي‌ کنيم، مردم همه يک چيز را مي ‌خواهند؛ ولي، لازم است به تک ‌تک افراد جدا بپردازيم. گرسنگي يک تکه از پازل کاهش وزن است. ما به دلايل بسياري مي ‌خوريم. اگر فقط به دليل گرسنگي، غذا بخوريم، ديگر چاق نخواهيم شد؛ ولي، بيشتر از ما در بسياري مواقع دليل خوبي براي غذا خوردن نداريم. غذا مي‌ خوريم تا آرامش پيدا کنيم يا در مهماني‌ ها زياده‌ روي مي ‌کنيم

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.