جگر بهترین تامین‌کننده آهن مورد نیاز بدن

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #82178
    v.fatoorechi
    مشارکت کننده

    مصرف بلافاصله چای بعد از غذا 85 تا 90 درصد آهن مورد نیاز بدن را از بین می‌برد. اولین اقدام در بالا بردن جذب آهن بدن، انتخاب نوع آهن مناسب است. دو نوع آهن هم و غیر هم وجود دارد که مورد اول در منابع حیوانی موجود است و مورد دوم را می‌توان به وفور در منابع گیاهی یافت کرد.
    آهن هم دارای قدرت جذب بالایی می‌باشد، به طوری که عوامل مانع جذب آهن در دستگاه گوارش، نمی‌توانند مانع جذب این نوع آهن شوند. پاسدار مصرف انواع گوشت سفید و قرمز را برای تامین آهن هم توصیه کرد و افزود: مصرف انواع گوشت قرمز، مرغ و ماهی می‌تواند منابع بسیار خوبی برای تامین این نوع آهن باشد. آهن غیر هم موجود در منابع گیاهی به سختی و به مقدار کم جذب بدن می‌شود، باید گوشت را به همراه منابع گیاهی جهت جذب بیشتر این نوع آهن همزمان مصرف کرد. تنها منع مصرف این مورد در افرادی است که مبتلا به چربی خون یا بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.
    به منظور افزایش جذب آهن غیر هم موجود در منابع گیاهی مصرف همزمان میوه‌هایی مانند پرتغال و کیوی را به علت داشتن ویتامین سی به همراه منابع گیاهی توصیه می شود. ویتامین سی موجود در برخی میوه‌ها، میزان جذب آهن موجود در منابع گیاهی را افزایش می‌دهد. آهن هم حدود 10 تا 15 درصد آهن مورد نیاز روزانه بدن را تشکیل می‌دهد و بین 85 تا 90 درصد آهن مورد نیاز بدن از نوع آهن غیر هم می‌باشد که از منابع گیاهی تامین می‌شود. مصرف بلافاصله چای بعد از غذا موجب از بین رفتن 85 تا 90 درصد آهن مورد نیاز بدن می شود. ماده‌ای به نام تانن در چای وجود دارد که عامل رسوب آهن در دستگاه گوارش و مانع جذب آن است.
    مصرف چای بلافاصله بعد از غذا موجب می‌شود آهن غیر هم موجود در منابع گیاهی مانند نخود، لوبیا و برنج جذب بدن نشوند. بهترین منبع تامین کننده آهن بدن منابع حیوانی و در بین آنها جگر و کبد حیوانات است. در میان منابع تامین کننده آهن غیرهم نیز حبوبات بهترین منبع تامین کننده این نوع آهن است. در میان حبوبات عدس دارای بیشترین میزان آهن بوده و بعد از آن نخود و لوبیا و سایر حبوبات منابع سرشاری از آهن غیرهم به شمار می‌آیند. سبزیجات نیز منابع بسیار خوبی برای تامین آهن غیرهم می‌باشند، برای افزایش جذب آهن موجود در سبزیجات بهتر است سبزیجات بصورت خام مصرف شده یا در کوتاه‌ترین زمان و در کمترین حرارت پخته شوند.
    حرارت زیاد، ویتامین سی موجود در منابع گیاهی را از بین برده که در نتیجه کاهش این نوع ویتامین، میزان جذب آهن نیز کاهش می‌یابد. فقر آهن در زنان به علت وجود سیکل ماهانه شایع است.بهتر است زنان در این دوره مصرف غذاهای حاوی آهن را در برنامه غذایی خود افزایش دهند و در صورت فقر آهن شدید در این دوره، قرص‌های آهن را با تجویز پزشک مصرف کنند. شیوع فقر آهن در دوران بارداری به علت اضافه شدن نیاز آهن بالاست. چنانچه مادر قبل از بارداری تغذیه مناسبی به لحاظ تامین آهن داشته باشد دراین دوره با مشکلی روبه‌رو نخواهد شد، در غیر این صورت اضافه شدن نیاز آهن جینن به مادر، مادر را در معرض کمبود آهن قرار خواهد داد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.