-
نویسندهنوشتهها
-
۶ آبان، ۱۳۹۲ در ۱۲:۵۱ #79935neda.mousaviمشارکت کننده
* سریع غذا نخورید و هنگام غذا خوردن صحبت نکنید چون با این کار حجم زیادی هوا را هم وارد دستگاه گوارش خود می کنید. درضمن کامل جویدن غذا نیز شدت نفخ را کم می کند.
* میوه و سبزی را در حجم کم اما به دفعات مصرف کنید.
* در انتخاب سبزی ها دقت کنید. سبزی ها سبب هضم شدن بهتر غذا می شوند و در ضمن با نرم کردن و خیس نگه داشتن غذاها، دفع را راحت تر می کنند. اما همین سبزیجات در صورتی که زیاد مصرف شوند مشکل ساز و نفاخ خواهند شد.
* از خوردن انواع کلم بپرهیزید؛ زیرا این سبزی در افراد حساس بسیار نفاخ است. اما نا امید نشوید شما می توانید با به کار بستن نکته ای میزان نفخ این سبزی را کمتر کنید به این ترتیب که کلم را یک ساعت قبل از مصرف خرد کرده و در روغن زیتون و کمی آب لیمو بخوابانید، این کار موجب کاهش خاصیت نفاخی کلم می شود.
بخارپز کردن سبزیجات نیز تا حدودی خاصیت نفخ آوری سبزی ها را کم می کند.
* ساقههای میانی برگ های کاهو نیز موجب نفخ می شوند اما برای کاهش این خاصیت، بهتر است آوندهای وسط برگ های کاهو رادر آورده و فقط قسمت سبز برگ ها را خرد کرده و میل کنید.
* هرگز مستقیما از بطری آب ننوشید؛ آن را با لیوان میل کنید. این کار موجب می شود تا هوای اضافی نبلعید و به دنبال آن دچار نفخ نشوید.
* فرآوردههای گوشتی مانند سوسیس و کالباس و … نیز به دلیل نمک فراوانی که دارند، جاذب آب بوده و تشدید کننده نفخ هستند. از این رو، قطع مصرف این دسته از غذاها بهبود دهنده این وضعیت است.
* اگر به لاکتوز عدم تحمل دارید و بعد از خوردن یک لیوان شیر و یا غذایی که از آن تهیه شده است نفخ می کنید، بهتر است که به جای شیر از ماست، شیر سویا و یا حتی پنیر استفاده کنید. یادتان باشد، مصرف شیرهای بدون لاکتوز نیز با حذف این قند مشکلساز، به شما توصیه می شود.
* برخی بانوان در دوران قاعدگی زیاد نفخ می کنند. برای این عزیزان، ورزش کردن در این دوران بسیار مفید است. به علاوه، مصرف مکمل B6 نیز قبل و یا در طول این دوران می تواند کاهنده این عارضه باشد.سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.