-
نویسندهنوشتهها
-
۱۰ مرداد، ۱۳۹۴ در ۰۳:۰۴ #90513
ezamani
مشارکت کننده1. شب قبل از اهدای خون و صبح روز اهدای خون برای پیشگیری از افت فشار خون و سرگیجهاحتمالی، آب فراوانی بخورید و از نوشیدن نوشابههای گازدار و نوشیدنیهای کافئیندار مانند چای و قهوه خودداری کنید.
2. توجه داشته باشید که وزنتان زیر 50 کیلوگرم نباشد، هموگلوبینتان بالای 12.5 باشد و در صورتی که در حال درمان کمخونی ناشی از فقر آهن هستید، در طول 3 تا 6 ماه درمان کمخونی از اهدای خون خودداری کنید.
3. هرگز با شکم خالی یا در شرایطی که در حال رژیم گرفتن و کاهش وزن هستید، خون ندهید.
4. شب قبل از اهدای خون از خوردن غذاهای چرب خودداری کنید زیرا با خوردن غذاهای چرب، چربیهای دریافتی وارد خون میشود و نتیجه آزمایشهایی که با آنها فاکتورهای بیماریهای عفونی سنجیده میشوند، تحتتاثیر قرار میگیرد و باعث خواهد شد تا خون اهدا شده دور ریخته شود.
5. در صورتی که گیاهخوار هستید، از آنجا که احتمال کمبود ویتامین B12 در شما وجود دارد، باید از نظر مقدار این ویتامین در بدن بررسی شوید.
6. قبل و بعد از اهدای خون لازم است رژیم غذایی سرشار از منابع غذایی پروتئینی و مملو از سبزیهای مختلف داشته باشید تا وضعیت جسمانی مناسبی پیدا کنید و خون از دست رفته جبران شود.
7. بلافاصله بعد از اهدای خون به منظور پیشگیری از افت فشار و قند خون، یک بیسکویت ساده یا تکهای کیک با آبمیوه میل کنید.
8. بعد از اهدای خون حداقل در 24 ساعت اول 8 لیوان آب و آبمیوه طبیعی بنوشید.
9. یک هفته تا 10 روز بعد از اهدای خون بهدلیل اینکه 0.5 لیتر خون از بدنتان خارج شده است، بهتر است مایعات فراوانی بنوشید.
10. در طول یک هفته بعد از اهدای خون از خوردن چای، قهوه، لبنیات و مواد غذایی سبوسدار به همراه مواد غذایی که منبع آهن هستند، خودداری کنید و در صورت تمایل به خوردن، یک ساعت با هم فاصله دهید.
11. یادتان باشد دریافت ویتامینهای گروه B بهخصوص B12، B6، اسید فولیک، ویتامین C و آهن برای خونسازی ضروری است بنابراین خوردن مواد غذایی که منابع آنها محسوب میشوند، قبل و بعد از اهدای خون از مهمترین نکتههایی است که باید به آنها توجه کرد. ویتامین B12 در انواع گوشت و B6 در موز، سیبزمینی، تخممرغ و انواع مغزها وجود دارد. اسید فولیک در اسفناج، لوبیا و آب پرتقال یافت میشود، ویتامین C در آب لیموترش و مرکبات و سبزیهایی مانند فلفل دلمهای و گوجهفرنگی است و آهن به صورت هم (با جذب بالاتر) در جگر و انواع گوشت و به صورت غیر هم (با جذب کمتر) در انواع سبزیهای برگ سبز، نخود و عدس یافت میشود که برای افزایش جذب نوع دوم بهتر است که با منابع غذایی ویتامین C مصرف کنید.
12. بعد از اهدای خون، بهخصوص تا یک هفته بعد از این کار، بهتر است که از خوردن غذاهای پرکالری و با ارزش تغذیهای کم مانند انواع فستفودها و دسرهای چرب بپرهیزید.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.