توصيه هاى غذايى در التهاب و بزرگى خوش خيم پروستات

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #81722
    s.samadi
    مشارکت کننده

    زمانى كه احتمال وجود سرطان پروستات در شما به واسطه انجام تست هاى مربوطه، توسط پزشك معالجتان رد مى شود، احتمال درمان شما با تغذيه بسيار بالا خواهد بود. با اين وجود يادآورى اين نكته مهم است كه پيش از هر اقدامى تحت يك چك آپ كامل قرار بگيريد و سپس نسبت به اصلاح رژيم غذايى خود اقدام نمائيد.
    ۱- مطالعات نشان مى دهند كه روى در كاهش اندازه پروستاتى كه افزايش حجم پيدا كرده و همچنين كاهش علائم بزرگى خوش خيم پروستات (BPH) در بسيارى از موارد موثر است. علاوه بر اين عوامل مختلف ديگرى نيز در ارتباط با BPH وجود دارند كه مصرف عنصر روى را توصيه مى كنند، اما مشكلى كه در ارتباط با اين عنصر در مردان مبتلا به BPH وجود دارد، آن است كه به دليل افزايش هورمون استروژن در اين بيماران ممكن است جذب روى حتى در صورتى كه اين عنصر به مقدار كافى از مواد غذايى دريافت شود، كاهش يابد. بنابراين كمبود روى در اين بيماران شايع است، لذا توصيه مى شود كه ابتدا از مواد غذايى غنى از روى مثل تخمه كدو استفاده كنيد و سپس چون اين احتمال وجود دارد كه حتى در صورت مصرف مقادير كافى از اين عنصر باز كمبود آن وجود داشته يا ايجاد شود، از يك مكمل غذايى حاوى اين عنصر با كيفيت بالا طبق نظر پزشك تان استفاده كنيد.
    تحقيقات نشان مى دهند كه عنصر روى ممكن است بتواند به درمان BPH كمك نمايد زيرا اين عنصر در تبديل اسيدهاى چرب ضرورى به پروستاگلاندين هاى ضدالتهابى موثر است. پروستاگلاندين ها، تركيبات شيميايى هستند كه مشابه هورمون ها عمل مى كنند.
    از ديگر منابع غذايى غنى از روى مى توان به غذاهاى دريايى، گوشت، حبوبات و غلات كامل اشاره كرد. اما توصيه اكيد مى شود كه مقدار مصرف گوشت را در رژيم غذايى خود به حداقل كاهش دهيد، زيرا گوشت، غنى از چربى هاى ايجادكننده التهاب است كه مى تواند ريسك ابتلا به BPH يا سرطان را افزايش دهد. كاهش مصرف گوشت از يك نظر ديگر نيز حائز اهميت است و آن در صورتى است كه كلسترول خون شما بالا باشد، زيرا افزايش كلسترول خون نيز مى تواند در بروز مشكلات پروستات نقش داشته باشد.
    بنابراين سعى كنيد مصرف ماهى را جايگزين مصرف گوشت كنيد و حداقل هفته اى ۳ بار از انواع ماهى هاى آزاد، قزل آلا و شاه ماهى در رژيم غذايى خود استفاده كنيد. لازم به ذكر است كه ماهى يكى از منابع غنى عنصر سلنيوم نيز هست كه نقش محافظت كننده اى در جلوگيرى از سرطان پروستات دارد.
    ۲- گوجه فرنگى و آبليمو را به علت محتواى بالاى ليكوپن موجود در آنها مصرف كنيد.
    ۳- سعى كنيد روزانه از ۵/۱ تا ۲ ليتر آب خالص استفاده كنيد. اين كار موجب مى شود تا هم باكترى ها و سموم از دستگاه ادرارى خارج شوند و هم ادرار كردن با سهولت بيشترى انجام شود. البته ممكن است با شروع اين كار علائم در شما حادتر شوند اما به محض آن كه مثانه با اين وضعيت جديد سازگارى پيدا كند، علائم بهبود خواهند يافت.
    ۴- توصيه اكيد مى شود كه از مصرف الكل بپرهيزيد، زيرا الكل از يك طرف مى تواند موجب كاهش روى دريافتى و افزايش دفع آن شود و از طرف ديگر سطح ويتامين B6 در بدن را كاهش دهد كه خود عامل ديگرى در جهت كاهش ذخاير روى بدن است.
    ۵- از مصرف اين مواد غذايى بپرهيزيد: تنباكو، مواد غذايى تصفيه شده، غذاهاى چاشنى دار و ادويه زده شده، آب حاوى فلورايد و كلر زده شده، نوشابه هاى غيرالكلى كولا، چاى سياه و قهوه به دليل كافئين زياد موجود در آنها، شكر، مواد غذايى طبيعى كه حاوى سموم شيميايى و آفت كش هستند زيرا مى توانند جذب روى را كاهش دهند و حتى ممكن است ترشح هورمون DHT را نيز افزايش دهند.
    در آخر توصيه مى شود كه افراد مبتلا به مشكلات پروستات از يك رژيم غذايى سالم حاوى ميوه ها، سبزيجات، غلات و حبوبات كامل، چربى و گوشت كمتر، ماهى بيشتر و منابع غنى از روى استفاده نمايند. در كنار پيروى از يك رژيم غذايى سالم، انجام مرتب تمرينات ورزشى را نيز فراموش نكنيد. پياده روى يكى از بهترين ورزش هاست كه انجام روزانه آن توصيه مى شود. يادآورى اين نكته مهم است كه پيش از هر اقدامى مشورت با پزشك و متخصص تغذيه را فراموش نكنيد.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.