-
نویسندهنوشتهها
-
۱۵ اردیبهشت، ۱۳۹۳ در ۰۸:۵۹ #82912
z.yari
مشارکت کنندهزعفران: نتایج برخی از مطالعات انجام شده نشان دادهاند که برخی از گیاهان دارویی از جمله زعفران در ایجاد سقط مۆثر میباشند؛ و با توجه به این که مردم مناطق مختلف به خصوص جنوب استان خراسان که سطح زیر کشت زعفران آن بالا میباشد، ناگزیر به طرق مختلف با این گیاه در تماس هستند، نتایج بررسی میزان سقط در خانمهای بارداری که در طول فصل برداشت با زعفران تماس داشتهاند و خانمهای بارداری که هیچگونه تماسی با آن نداشتهاند، نشان داد که درصد سقط خانمهای بارداری که با زعفران مواجه بودهاند، نسبت به افرادی که با زعفران تماسی نداشتهاند، بیشتر است؛ به طوری که 5/10 درصد از خانمهای باردار که با زعفران تماس داشتند، دچار سقط شدند.
قهوه: از جمله مواد غذایی دیگری که گاهی احتمال سقط را افزایش میدهند، مصرف قهوه است. جالب است بدانید احتمال سقط در صورتی که میزان مصرف کافئین در روز از 250 میلیگرم یا دو فنجان قهوه بالاتر برود به شدت افزایش مییابد. کافئین یک ماده فعال است که میتواند به طور مستقیم بر روی جنین تأثیر بگذارد و جریان خون او را کاهش دهد. نکته دیگر این که باید متوجه مصرف کافئین پنهان هم بود. این کافئین در چای، برخی نوشابهها و شکلات نیز وجود دارد. در واقع مدارکی در دست است که نشان میدهد مصرف زیاد نوشیدنیهای کافئین دار در ماههای اول بارداری خطر سقط جنین را افزایش میدهد، به همین دلیل زنان باردار به منظور حفظ سلامت جنین خود در پنج ماه نخست دوران بارداری بهتر است از نوشیدن هرگونه نوشیدنی کافئیندار خودداری کنند.
کمبود آهن: از جمله موارد دیگر ایجاد سقط، کمبود آهن در زنان باردار است که باعث افزایش سقط جنین و افزایش خطر مرگ و میر مادران هنگام زایمان میشود. یکی از شایعترین انواع کمخونی، ناشی از فقر آهن است. اگر برای ساخت گلبولهای قرمز خون آهن به مقدار کافی در دسترس بدن نباشد، بدن از ذخایر آهن خود استفاده میکند و زمانی که کمبود آهن ادامه پیدا کند و ذخایر آهن بدن هم تمام شود، کمخونی ناشی از فقر آهن به وجود میآید. از عوامل کمخونی میتوان به کمبود آهن در رژیم غذایی روزانه، ابتلا به آلودگیهای انگلی و بیماریهای عفونی، عادات نامناسب غذایی مثل خوردن چای 1 تا 2 ساعت قبل و بعد از غذا و کمبود آهن مورد نیاز در دوران حساس زندگی به خصوص دوران کودکی و بارداری اشاره کرد.
آویشن:از جمله مواد غذایی دیگر آویشن است که سقط کننده جنین در مادران باردار محسوب میشود، بنابراین زنان باردار باید از مصرف زیاد آن خودداری کنند.
افزایش مصرف سبزیجات برگ سبز، میوههای تازه، اسیدهای چرب امگا- 3 و امگا- 6، تخممرغ، ماهی و مواد لبنی و به طور کل، داشتن یک رژیم غذایی متعادل میتواند احتمال سقط را کاهش دهد.
_______________________________________________________________________________________________
زهرا یاری، کارشناس ارشد تغذیه. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.