مطالعات کمی به بررسی این مطلب پرداخته اند که آیا مصزف زیاد و متنوع میوه وسبزی سبب کاهش بیماری قلبی می شود در مطاله ای که اخیرا صورت گرفته این فرضیه که آیا مصرف میوه و سبزی سبب تاخیر در chd وکاهش غلظت crp می شود مورد بررسی قرار گرفت و 1200 بزرگسال بین 45 تا 75 سال مورد مطالعه قرار گرفتند و مصرف میوه و سبزی آنها بررسی شد و crp به صورت ناشتا اندازه گیری شد و تاریخچه بیماری قلبی به مدت 10 سال در آنها بررسی شد به این نتیجه دست یافتند که تنوع ونه کمیت دریافت میوه وسبزی به صورت معکوسی با خطربیماری قلبی در ارتباط است در این بررسی عواملی مانند جنسیت ،دور کمر ،استرس،مصرف الکل ،میزان انرژی دریافتی ،اسید چرب ترانس دریافتی،اسید چرب اشباع دریافتی،مکمل های مصرفی،درمان هایی که در افراد در ارتباط با بیماری قلبی صورت گرفته و ابتلا به دیابت تعدیل شد.دیده شد تنوع و نه مقدار دریافت در ارتباط با مقدار پایین CRP در سرم است و در ارتباط با این مطلب هم عواملی مانند جنس،سیگار،مصرف الکل،تعداد گلبول های قرمز،فشار خون دیاستولیک،دیابت،انرژی دریافتی، ویتامین B6 دریافتی، دور کمرواسترس تعدیل شد و در نهایت به این نتیجه رسیدند که تنوع در دریافت میوه و سبزی در کاهش التهاب بسیار تاثیر گذار است .
منبعajcn