-
نویسندهنوشتهها
-
۲۳ خرداد، ۱۳۹۲ در ۰۳:۵۸ #77174zahra jamshidiمشارکت کننده
مرغ ارگانيک به مرغي گفته ميشود که دانه و آبي که ميخورد، ارگانيک باشد؛ يعني از هيچ نوع ماده غيرطبيعي، شيميايي و افزودنيهاي مختلف براي تغذيه و پرورش آن استفاده نشود. علاوه بر اين، چنين مرغي نبايد هيچگونه دارويي از جمله انواع آنتيبيوتيکها را در طول دوران رشدش دريافت کرده باشد اما در حال حاضر مرغداريهاي ايران به توانايي توليد مرغهاي ارگانيک نرسيدهاند و مرغهاي سالمي که در فروشگاهها عرضه ميشوند، «مرغ سبز» يا همان مرغ بدون آنتيبيوتيک هستند، نه مرغ ارگانيک.
«کوکسيديوز» نوعي بيماري انگلي است و وجود اين انگلهاي تکياختهاي در طيور باعث ايجاد بيماري کوکسيديوز ميشود. معمولا مرغدارها براي پيشگيري از ابتلاي مرغهاي خود به اين نوع بيماري، داروي کوکسيديوز که نوعي آنتيبيوتيک است به مرغها ميدهند اما مرغهاي سبز هيچ نوع آنتيبيوتيکي دريافت نميکنند. اين مرغها در طول دوره پرورش، 3 بار بهوسيله سازمان دامپزشکي کشور آزمايش ميشوند و اگر در هر 3 نوبت معلوم شود از داروهاي نامبرده استفاده نشده، مجوز عرضه بهعنوان مرغ سبز را دريافت ميکنند.
متاسفانه بسياري از مرغدارهاي ما دوره منع مصرف بعد از تجويز دارو را در مورد استفاده از آنتيبيوتيکها هنگام پرورش مرغها رعايت نميکنند و گاهي تا روزهاي آخر هم به مرغها دارو ميدهند درحالي كه اين دارو با مصرف مرغها وارد بدن ما ميشود و مقاومت دارويي ايجاد ميکند.
نکته ديگر، حساسيت عدهاي از افراد به برخي از انواع آنتيبيوتيکها مانند پنيسيلين است كه مصرف مرغهاي معمولي هم ميتواند در آنها ايجاد حساسيتهاي شديد كند. به دليل همين طيف وسيع مشکلاتي که برخي مرغهاي معمولي ميتوانند براي افراد به وجود بياورند، تلاش و توصيه ما به توليد، مصرف و استقبال بيشتر از مرغهاي سبز است. ضمن اينکه مزه مرغهاي سبز هم به مراتب از مرغهاي معمولي بهتر است. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.