اگر غذاهایی که میل میکنید به اندازهی کافی آهن نداشته باشد بدون شک دچار کمبود این مادهی مغذی خواهید شد. باید بدانید که دو نوع آهن وجود دارد. آهن هِم یعنی آهنی که در منابع غذایی حیوانی وجود دارد مانند گوشت قرمز و آهن غیر هِم یعنی آهنی که در منابع غذایی گیاهی وجود دارد مانند اسفناج و عدس و غیره. بدن ما حدود 10 درصد آهن مواد غذایی را جذب میکند. برای همین هم لازم است به میزان کافی آهن در برنامهی غذایی ما باشد. البته منظورمان این نیست که در همهی وعدههای غذاییتان گوشت بخورید و یا شب و روز عدس پخته نوش جان کنید بلکه کافی است که در انتخاب مواد غذایی دقت کنید و تلفیق آنها را فراموش نکنید. به عنوان مثال مصرف یک سالاد حبوبات حاوی گوجهفرنگی و سس لیموترش، آهن و ویتامین C را با هم نصیبتان میکند. چون یکی از راههای جذب آهن زیاد مصرف همزمان مواد غذایی حاوی ویتامین C با مواد غذایی حاوی آهن است.