تغذیه در دوران بارداری، چند نکته مهم

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #94743
    m.adibian
    مشارکت کننده

    بر سر اینکه در دوران بارداری آجیل مصرف شود یا خیر سالهاست که بحث وجود دارد. اما پزشکان امروزی مصرف آنرا بلامانع می‌دادند.
    در دوران بارداری غذاهایی که می‌خورید و همین‌طور بهداشت مواد‌غذایی اهمیت زیادی پیدا می‌کند. در این دوران هر غذایی که بخورید ممکن است روی سلامت خودتان و جنین تأثیر بگذارد. ما نکاتی را درباره بهداشت غذایی در دوران بارداری به شما می‌گوییم که حاصل جدیدترین توصیه‌های پزشکان و متخصصان تغذیه است:

    * گوشتی که مصرف می‌کنید باید کاملا پخته باشد و به هیچ عنوان گوشت نیمه‌پخته یا خام مصرف نکنید. پس از تکه‌تکه کردن گوشت خام چاقو و تمامی ظرف‌هایی که استفاده کرده‌اید را با آب گرم و مایع بشویید.

    * میوه‌ها و سبزیجات را کاملا تمیز کنید. سبزیجات را تمیز بشویید تا لای برگ‌ها اثری از خاک باقی نماند. از کاهو و سبزیجات مانده به هیچ عنوان استفاده نکنید زیرا ممکن است دچار مسمومیت شوید.

    * به هیچ عنوان جگر و محصولاتی که در آن جگر وجود دارد را استفاده نکنید. جگر منبع غنی از ویتامین آ است. مقدار بیش از حد این ویتامین برای جنین ضرر دارد . ضمن این که آسیب‌پذیرترین عضو بدن آدم، جگر است و در صورتی که بیماری خاصی داشته باشد، احتمال آلودگی جگر از همه اعضای دیگر بدنش بیشتر است.

    * تخم‌مرغ را کاملا بپزید. از خوردن غذاهایی که در آن تخم‌مرغ عسلی وجود دارد پرهیز کنید. تخم‌مرغ خام حاوی ماده‌ای به نام سالمونیلا است که باعث حالت تهوع و بیمار شدن می‌شود.

    * فقط شیر پاستوریزه بنوشید. حتما پنیر پاستوریزه مصرف کنید . محصولات غیرپاستوریزه حاوی لیستریا است که باعث مسمومیت غذایی می‌شود. تا جایی که ممکن است از پنیرهایی با بافت نرم و پنیر بز دوری کنید. پنیرهایی که بافت نرم دارد کمتر اسیدی است و محل خوبی برای رشد باکتری‌ها به شمار می‌رود.

    * اگر قصد مصرف غذاهای منجمد و آماده طبخ را دارید حتما آن را کاملا گرم کنید. غذاهای آماده طبخ از آنجایی که پخته نیستند ممکن است حاوی انگل‌های خاصی باشد و برای همین خوردن آنها چندان توصیه نمی‌شود. همچنین غذاهای خام را جداگانه نگهداری کنید. این کار باعث می‌شود تا خطر مسموم شدن غذاهای دیگر کاهش یابد.

    * بر سر اینکه در دوران بارداری آجیل مصرف شود یا خیر سالهاست که بحث وجود دارد. اما پزشکان امروزی مصرف آنرا بلامانع می‌دادند. مگر اینکه به یکی از آجیل‌ها حساسیت داشته باشید.

    * خیلی از خانم‌های باردار ممکن است ویار بستنی داشته باشند. خوردن این خوراکی خوشمزه چون از شیر پاستوریزه تهیه شده است اشکالی ندارد.

    * خوردن عسل برای خانم باردار مفید است اما کودکان زیر یک سال نباید عسل بخورند. البته یادتان باشد که در مصرف این خوراکی مفید، اعتدال را رعایت کنید.

    * گوشت‌های کباب شده تا زمانی‌که کاملا کباب شده باشند، یعنی داخل‌شان خام و آبدار نباشد، مانعی برای مصرف ندارند.

    * مصرف کافئین روزانه‌تان را به 200 میلی گرم در روز کاهش دهید. مصرف بیش از حد آن می‌تواند باعث سقط جنین شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.