تغذیه با شیر مادر علاوه بر ارزان تر، راحت تر و سالم تر بودن برای مادر و فرزند از ابتلا نوزاد نارس به ازدیاد فشار خون در دوران بعدی عمر، جلوگیری می کند.
تحقیقات نشان داده است که تغذیه با شیر مادر در مقایسه با شیرخشک، خطر ابتلا به عارضه ازدیاد فشارخون را کاهش می دهد. بالا بودن فشارخون یک عامل مهم در ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
محققان بین کسانی که از شیرخشک استاندارد یا شیرخشک مخصوص سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین، تغذیه شده بودند هیچ تفاوتی از نظر فشارخون نیافتند و هر دو گروه در مقایسه با کودکان تغذیه شده از شیرمادر، بیشتر دچار فشارخون می شوند.
فشارخون تنها یکی از عوامل مؤثر بر بیماریهای قلبی عروقی است و در مورد تأثیرات دراز مدت شیرخشک بر دیگر عوامل شناخته شده خطر، مثل چربیهای خون و چاقی بدن، اطلاعات بیشتری مورد نیاز است.