روغن هسته انگور حاوی مقادیر قابل توجهی اسید چرب امگا -6 است، به طوری که حدود 68 درصد محتوای چربی آن از نوع اسید لینولئیک میباشد. ولی از نظر امگا -3 بسیار ضعیف است، به طوری که فقط حدود 0/2 درصد اسید لینولنیک دارد. بقیه اسیدهای چرب آن شامل اسید اولئیک (خانواده امگا-9) حدود 19 درصد، اسید پالمیتیک (اشباع) 7/2 درصد و اسید استئاریک 4/8 درصد است.
بر خلاف روغن زیتون که تحمل درجه حرارت بالا را ندارد؛ روغن هسته انگور دمای پخت بالا را میتواند تحمل کند، البته رزوراترول موجود در آن به حرارت حساس است و خاصیت آنتی اکسیدانی آن کاهش می یابد. این روغن، چون نقطه ذوب بالاتری دارد و تغییر ناخوشایندی در ساختمان آن به وجود نمیآید. ضمن اینکه هیچ بو و مزه ای ندارد و ممکن است برای ذائقه افرادی که بوی روغن زیتون را دوست ندارند، مقبولیت بیشتری داشته باشد. البته مهم است بدانید که محتوای آنتی اکسیدانی آن نیز بیشتر از روغن زیتون است.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه