این سبزی عطر تندی دارد و كمی تلخ است. وجود چند برگ ترخون در سبزی سفره اشتها را تحریك و نفس را خوشبو میكند.
بوی تند آن موجب مهار رشد میكروبهای پوست و كاهش بوی بد بدن میشود. ترخون به جهت اسانس تندی كه دارد جایگزین مناسب نمك بوده و مصرف آن به همراه غذا برای بیماران قلبی، افراد مبتلا به فشار خون یا اشخاصی كه رژیم غذایی بینمك دارند توصیه میشود.
این سبزی اعصاب را تقویت كرده و به هضم غذاهای پرچرب كمك میكند و یك آرامبخش ملایم است. ترخون سمزدای خوبی است و موجب تسكین درد و رفع مشكلات قاعدگی از جمله تهوع و ضعف میشود. این سبزی قدرت دفاعی بدن را بالا برده و از شدت بیماریهای ویروسی میكاهد.