-
نویسندهنوشتهها
-
۵ آذر، ۱۳۹۴ در ۰۲:۲۳ #93022m.adibianمشارکت کننده
یک متخصص بهداشت موادغذایی گفت: «درصورتی که تخممرغ کاملاً پخته نشود، مصرف آن ممکن است منجر به مسمومیت سالمونلایی شود.»
به گزارش سلامت نیوز، دکتر آراسب دباغمقدم، متخصص بهداشت موادغذایی و عضو هیات علمی دانشگاه در گفتوگو با سلامانه اظهار کرد: «سالمونلا، نوعی باکتری است که در صورت آلوده بودن تخممرغ به آن و مصرفش به صورت نیمپز یا خام منجر به مسمومیت سالمونلایی یا سالمونلوز میشود.»
وی در ادامه یادآور شد: «این باکتری از دو طریق آلودگی دستگاه تناسلی مرغ به این باکتری و دیگری در تماس بودن تخممرغ با خاک و فضولات میتواند منجر به آلوده شدن تخممرغ شود.»
به گفته این متخصص بهداشت موادغذایی اگر تخممرغ کاملاً پخته نشود و به صورت عسلی یا خام بهخصوص در تهیه محصولاتی مثل سس مایونز، بستنی و… استفاده شود، میتواند باعث مسمومیت سالمونلایی شود.وی در پاسخ به این سؤال که خطر مسمومیت با باکتری سالمونلا با چه اقدامهایی کاهش مییابد، گفت: «توصیه میشود حتماً تخممرغهای شناسنامهدار و بستهبندی شده و دارای پروانه بهداشتی از سازمان دامپزشکی کشور خریداری شود چراکه عاری از هر نوع آلودگی است درحالی که تخممرغهای بدون بستهبندی به مدفوع آغشته یا خون آلود یا دارای ترک هستند. ضمن اینکه، صرفاً درج تاریخ تولید و انقضا و نام شرکت بستهبندیکننده به معنای سالم بودن این محصول نیست. بستهبندی طلقی، به دلیل اینکه سبک و مقاوم در مقابل نفوذ آب و حرارت است و باکتری روی آن رشد نمیکند و مانع جذب آلودگی به تخممرغ میشود، بهترین نوع بستهبندی است. علاوه بر این، از مصرف تخممرغ به صورت نیمپز و عسلی و همچنین تخممرغهای محلی به دلیل آلودگی آنها با خاک و فضولات، خودداری شود.»
عضو هیات علمی دانشگاه همچنین خاطرنشان کرد: «درصورت وجود هرگونه شکستگی یا ترکخوردگی در تخممرغ و ورود آلودگی از سطح پوسته، شانه و محیط اطراف و… به این محصول احتمال فساد میکروبی یا شیمیایی وجود دارد و با توجه به اینکه در نوع بستهبندی، تخممرغهای پوسته کثیف، ترکخورده و شکسته حذف میشود، سلامت کیفیت تخممرغ حفظ میشود.»
دباغمقدم در نهایت با هشدار به کسانی هم که تخممرغ را شسته و در یخچال نگهداری میکنند، گفت: «یکی از اشتباهاتی که افراد مرتکب میشوند، شستشوی تخممرغ در هنگام نگهداری تا زمان مصرف است درحالی که در پی شستشوی تخممرغ، به دنبال ایجاد تفاوت دمایی روی پوسته تخممرغ و داخل آن، راه ورود میکروب و انواع میکروارگانیسمها از طریق منافذ موجود روی پوسته باز میشود و آلودگی به داخل آن راه مییابد. بنابراین توصیه میشود تخممرغ برای نگهداری شسته نشود.»
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.