در یکی از تحقیقات علمی در سوئد که بر روی ۲۳ هزار سوئدی اجرا شد، نتایج جدیدی کسب شد . دستگاه بدنی این ۲۳ هزار نفر مثل بقیه اعضای خانوادهشان لاکتوز را تحمل نمیکند. کسانی که خصلت عدمتحمل لاکتوز دارند نمیتوانند لاکتوز را هضم کنند و این مسئله به این خاطر اتفاق میافتد که بدن این فراد میزان آنزیم لاکتاز پایینی دارد یا اصلا آنزیم لاکتاز ندارد که برای هضم لاکتوز لازم است. محققان در این تحقیق دریافتند کسانی که با هضم محصولات لبنی مشکل دارند، در نبست با کسانی که لاکتوز را هضم میکنند، به میزان کمتری به سرطان ریه، پستان و تخمدان مبتلا میشوند. به گفته محققان کسانی که بدنشان خصلت عدمتحمل لاکتوز دارد، به میزان کمتری شیر و محصولات لبنی دیگر مصرف میکنند. با اینحال اشتباه است اگر فکر کنیم که شیر ریسکفاکتوری است که باعث سرطان میشود. مطالعات بیشتری نیاز است تا عوامل موثر در این مطالعه، بهتر شناخته شود. کاهش ریسک ابتلا به سرطان در این افراد، ممکن است به عوامل دیگری مرتبط باشد، مثل کالری دریافتی کمتر در اثر مصرف شیر کمتر؛ یا ممکن است بهخاطر عناصر محافظتکنندهای باشد که در نوشیدنیهای گیاهی این افراد وجود دارد که بهجای شیر مصرف میکنند.
منبع : http://www.salamdr.com