طبق آخرین مطالعه چاپ شده در ژورنال FASEB ، محققین باکتری لاکتوباسیلوس روتری را به بخش جدا شده روده باریک یک موش سالم وارد کردند. باکتری به همراه یک محلول نمکی گرم به فضای داخل روده رانده شد. فشار ناشی از انقباضات طبیعی روده، قبل، حین، و بعد از ورود این باکتری، اندازه گیری شد. محققان همچنین فعالیت الکتریکی سلول های عصبی روده را نیز تست نمودند. نتایج بدست آمده، بدین گونه گزارش شد که انقباضات ماهیچه ای در دقایقی که روده در معرض لاکتوباسیلوس روتری قرار می گیرد کاهش می یابد.
طبق شواهد نظری موجود و همچنین نتایج علمی بدست آمده، تغذیه مناسب و دریافت پروبیوتیک غذایی مانند مصرف شیر مادر و یا غنی سازی مواد غذایی با پروبیوتیک می تواند عدم تعادل باکتریایی در روده را بهبود بخشیده و بدینوسیله سبب ارتقاء سطح سلامتی شده و همچنین در درمان بیماری هایی که به سبب این عدم تعادل بوجود آمده اند ، بسیار موثر باشد.
منبع :
FASEB J., DOI: 10.1096/fj.09-153841- Federation of American Societies for Experimental Biology
زهره عظیمی – کارشناس تغذیه