مطالعات جدید نشان می دهند که رژیم غذایی حاوی چربی و قندهای ساده و شکر و غذاهای فراوری شده بالا د راوایل کودکی و سنین پایین می تواند در کاهش IQ کودک موثر باشد د رحالیکه مصرف ویتامین ها و غذاهای سالم تاثیر معکوس دارد.
در این مطالعه 14000 کودکی که د رفاصله سالهای 1991 و 1992 متولد شدند بررسی شدند. والدین آنها پرسش نامه های مربوط به غذای مصرفی کودک را در سن 3، 4 ، 7 و 8.5 سالگی تکمیل کردند. این کودکان بر اساس غذای مصرفی خود در سه گروه تقسیم بندی شدند گروهی که رژیمی حاوی چربی و قند ساده و غذاهای فراوری شده داشت، گروهی که رژیمی سنتی غنی از گوشت و سبزیجات اشت و گروهی که ؤزیمی سالم غنی از سالاد و میوه و سبزی و غلات سبوس دار داشت
نتایج نشان داد که مصرف رژیم حاوی چربی و شکر و غذاهای فرآوری شده در سن 3 سالگی سبب کاهش IQ کودک در سن 8.5 سالگی می شود. و تغییر رژیم بعد از این سن دیگر تاثیری در بهبود آن ندارد
مغز تا سن سه سالگی با حداکثر سرعت رشد می کند و داشتن تغذیه ای مناسب م یتواند سبب رشد مناسب و بهبود IQ کودک شود.