در بعضي افراد ، حساسيت غذايي ممكن است موجب آفت گردد . يك رژيم حذفي مي تواند غذاهاي مشكل آفرين را كه بايد از آنها پرهيز نمود را شناسايي كرد . غذاهاي به شدت اسيدي (مانند گوجه فرنگي و مركبات) ميتواند در افراد مستعد موجب آفت شود . استرس نيز مي تواند يك عامل باشد . لاكتوباسيلوس موجود در ماست و ساير فراورده هاي تخميري شير ، به دليل رقابت با استرپتوكوك هاي دهاني و كاهش تعداد آنها ، مي تواند موجب كاهش دفعات و شدت آفت گردد .
روي – مي تواند مانع از بروز آفت شود ، به ويژه در افرادي كه كمبود حاشيه اي روي دارند .
ويتامين B complex – ويتامين B موجب ارتقاء سلامت و استحكام مخاط دهان مي شوند .
ويتامين A – به حفظ و ثبات سلامت و يكپارچگي بافت دهاني كمك مي كند .