-
نویسندهنوشتهها
-
۲۸ آبان، ۱۳۹۲ در ۰۸:۱۵ #80436zahra jamshidiمشارکت کننده
مصرف پسته فواید بیشماری دارد و در کاهش بیماریهاي مختلف همچون خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ـ عروقی مؤثر است. براساس يافته پژوهشگران، افرادی که روزانه چند عدد پسته میخورند کمتر از دیگران به بیماریهای قلبی ـ عروقی دچار میشوند.
درخت پسته نخستین بار در ترکیه و ایران یافت شد. در آن زمان، پسته غذای اشراف بود. در سالهای بعد، فقط در جشنها و مهمانیها مصرف میشد. بعدها در انواع دسرها، شیرینیها، بستنی و حتی به عنوان اشتها آور خورده میشد. این دانه، به علت شکلش به نام «آجیل خندان» معروف است. پسته به عنوان یک ماده غذایی گیاهی و نیرو بخش و درمانکننده بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. براساس بررسیها، مصرف روزانه پسته، میزان کلسترول بد یا به اصطلاح «ال دی ال» را حدود 12 درصد کاهش میدهد. این میزان کاهش کلسترول بد در کاهش خطر ابتلا به تنگی رگهای خونرسان قلب، تأثیر بسزایی دارد اما از آنجایی که دارای مقدار زیادی چربی غیراشباع و پروتئین است، نباید بیشتر از 18 گرم در هفته مصرف شود. پسته دارای مقدار زیادی فیبر است. فیبــر به هضم مواد غذایی کمک كرده و کلسترول و قند خون را تنظیم میکند.
پسته همچنین دارای فسفر است و در ساخت استخوانها و دندانها نقش مهمی ایفا میکند، جلوی خستگی و ضعف را میگیرد و برای تقویت عضلات بدن مفید است. آهن در پسته، برای سرگیجه، خستگی، رنگ پریدگی و کم خونی مفید است و روی موجود در آن هم برای تقویت پوست، مو و ناخن بسیار مفید است. پسته همچنين موجب عملکرد درست مغز میشود و شخص را آرام میکند؛ این آجیل میتواند جلوی پیشرفت بیماریهای مزمن مانند سرطان را بگیرد. جالب اينجاست كه به علت فواید بسیاری كه پسته دارد، به عنوان یک میان وعده پرکالری به شمار میآید و نباید زیاد مصرف شود. برای کاهش نمک و چربی در رژیم غذایی، باید از خوردن پسته بو داده و شور خودداری کنید. -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.