یک پژوهش جدید که در نشریهی Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) به چاپ رسید نشان میدهد که مصرف مواد غذایی چرب باعث تولید مواد شیمیایی با نام آندوکانابیونید در بدن میشود. تأثیر این مولکولها در بدن شباهت بسیار زیادی به اثرات ماریجوانا دارد.
در واقع این مولکولها از مدتها قبل کشف شده بود و محققان در مدت مطالعاتشان دریافتند که بدن کاملاً توانایی تولید این کانابیونیدهای خاص را دارد که روی سیستم عصبی تأثیر میگذارد و احساس غم و اضطراب را از بین میبرد.
اما مشکل اینجا است که محققان مشاهده کردند این آندوکانابیونیدها همچنین میل به خوردن مواد غذایی چرب مانند سیب زمینی سرخ کرده و غیره را افزایش میدهند. این مسئله کم کم باعث مصرف بیش از حد چربیها میشود و آسیبهای بعدی را در پی دارد.
سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترای تخصصی علوم تغذیه