-
نویسندهنوشتهها
-
۲ مرداد، ۱۳۹۵ در ۰۶:۱۷ #95653f.kashkalaniمشارکت کننده
کولیت اولسراتیو بیماری مزمنی است که با التهاب و زخم مخاط روده بزرگ همراه است. آسیب و التهاب می تواند در بخش کوچکی از روده بزرگ یا در کل دیواره آن ایجاد شود. این بیماری به طور عمده در جوانان و در خانم ها دیده می شود.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آوای سلامت،بر اساس آمار مرکز تحقیقات جهانی بیماری های دیابت، گوارش و کلیه، در بیشتر موارد سن شروع بیماری 15 تا 40 سال است؛ اما به صورت کلی کلیه گروه های سنی از کودکان تا سالمندان امکان ابتلا به این بیماری را دارند.
اولین علامت این بیماری انقباضات دردناک ناحیه شکمی و اسهال خونی است که درد با اجابت مزاج بهتر می شود. اسهال خونی مزمن از علایم عمومی این بیماری است که بیشتر در شب خود را نشان می دهد؛ اما در سایر ساعات روز هم بروز می کن. سستی، تب، سرگیجه، تهوع، بی اشتهایی، کم خونی و کاهش وزن از علایم دیگر کولیت اولسراتیو هستند.
کولیت اولسراتیو در حالت شدید، مشکلات تغذیه ای ایجاد می کند. کمبودهای تغذیه ای که به دنبال دفع مواد مغذی از طریق مدفوع آبکی حاصل می شود، تحریک پذیری عصبی، اضطراب و افسردگی را به دنبال دارد.
بسیاری از محصولات غذایی بر روی مبتلایان به کولیت زخمی تاثیر می گذارد و بخصوصو در شعله ور شدن علائم آنها موثر است. در مقابل هنوز هیچ رژیم غذایی قطعی برای بهبود کولیت زخمی مطرح نشده است اما مصرف برخی از اقلام غذایی می تواند تا حد زیادی علائم بیماران را کنترل کند و بهبود بخشد.
ماهی قزل آلا: اسیدهای چرب امگا 3 موجود در این ماهی منجر به بهبود علائمی از قبیل التهاب در بیماران می شود. علاوه بر ماهی قزل آلا، ماهی تن، گردو، روغن بذر کتان، دانه کتان و … از منابع دیگ اسیدهای چرب امگا 3 هستند.
ماست پروبیوتیک: محصولات پروبیوتیک و دیگر غذاهای تخمیر شده از قبیل کفیر، کلم ترش و … حاوی پروبیوتیک ها برای افزایش باکتری های مفید روده و در نتیجه بهبود فرایند هضم و داشتن سیستم ایمنی سالم هستند. در انتخاب ماست دقت کنید که نوع شیرین نشده آن با محصولات مصنوعی مثل قند را انتخاب کنید چون مصرف این محصولات فرایند التهاب را در بدن وخیم تر می کند.
کدو: سرشاز از فیبر بالا و آنتی اکسیدان هایی مانند بتا کاروتن و ویتامین ث است. فیبر موجود در کدو موجب حفظ فلور روده سالم و آنتی اکسیدان های موجود در آن منجر به پیشگیری از آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد می شود. رادیکال های آزاد خود از عوامل کلیدی ایجاد التهاب هستند.
تخم مرغ: منبع خوب و سالم پروتئین ها و البته حاوی اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین ب، و سلنیوم است. پروتئین موجود در تخم مرغ حتی در حالت شعله ور شدن علائم نیز به خوبی تحمل می شود. ویتامین ب موجود در آن برای تبدیل غذا به انرژی مهم اس و سلنیوم نیز خاصیت آنتی اکسیدانی دارد.
آووکادو: منبع غنی از چربی های اشباع نشده برای حفظ سلامت قلب است. اگر شما به دلیل کولیت زخمی کاهش وزن را تجربه کرده اید، آووکادو و مصرف آن منجر به تعادل سوخت و ساز بدن خواهد شد. مطالعات نشان داده اند که 85 درصد از افراد مبتلا به بیماری التهابی روده دچار سوء تغذیه هستند و آووکادو می تواند به مبارزه با این فرایند کمک کند.
آجیل: مصرف انواع آجیل بخصوص گردو سرشار از چربی های اشباع نشده برای کاهش التهاب است. البته یک مورد احتیاطی وجود دارد و این که مصرف بیش از حد آجیل در هنگامی که علائم کولیت شعله ور هستند، توصیه نمیشود چون به خاطر فیبر بالا ممکن است علائم بیماری را وخیم تر کند.
سیب: به گفته محققان دانشگاه مینه سوتا، مصف سیب به دلیل وجود ویتامین ها و مواد معدنی مانند پتاسیم، به بیماران توصیه می شود اما به خاطر فیبر بالایی که دارد بهتر است به صورت پخته شده مصرف شود تا خام.
گوشت بدون چربی: بنیاد کرون و کولیت آمریکا اشاره می کند که مصرف پروتئین های سالم در طول یا پس از دوره های التهاب بیماری کولیت ضروری است. البته باید از چربی های اشباع شده و گوشت های پرچرب به شدت اجتناب کرد. مرغ بدون پوست، گوشت گاو بدون چربی، و گوشت بوقلمون انتخاب های سالمی برای مبتلایان به کولیت اولسراتیو هستند.
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.