در میان ما ایرانی ها، درست برعکس مردم کشورهای آسیای دور، استفاده از سس سویا چندان رایج نیست.
مردم نیز درباره خواص این سس اطلاع چندانی ندارند و حتی خیلی وقت ها از متخصصان تغذیه سوال می کنند که این سس فایده ای هم دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که سویا از موادی با ترکیبات ایزوفلاون تشکیل شده و در کل، مصرف آن هم برای دوران یائسگی و هم برای پیشگیری از انواع سرطان ها توصیه می شود. جالب است بدانید که سس سویا نیز چون حاوی ترکیبات سویاست، بسیار مفید است اما چون میزان سدیم و نمک این سس بالاست، کسانی که محدودیت مصرف نمک دارند، به خصوص مبتلایان به فشارخون یا بیماری های قلبی عروقی، باید در مصرف آن حد تعادل را رعایت کنند و حتی در مواردی از خوردن آن به کلی اجتناب کنند.
به طور کلی، سس سویا نسبت به سس های دیگر بهتر است و مصرف اش به همه افراد و گروه های سنی توصیه می شود زیرا عامل چربی در این سس دیده نمی شود. دیده شده که سس سویا را روی سالاد، جوانه گندم، غذاهای چینی، گوشت، انواع پلوها و حتی پیتزا می ریزند اما مصرف آن با گوشت (به خصوص ماهی و میگو) یا خوراک هایی که نیاز به افزودن نمک دارند، بهتر از مصرف آن همراه با سالاد است؛ به خصوص اگر از نمک زدن به غذا نیز اجتناب شود. وقتی سس سویا با غذا مصرف می شود، چون دیگر نیازی به افزودن نمک به آن ماده غذایی نیست، این یک نکته مثبت به حساب می آید. به عبارت ساده تر، جایگزین کردن نمک سویا به جای نمک آشپزخانه یک عادت غذایی مناسب تلقی می شود؛ به ویژه اگر بیماری مانند فشار خون گریبان تان را گرفته باشد.