بررسی 65 ساله مطالعه دهه 1930 كه روی بیش از 1300 خانواده انگلیسی و اسكاتلندی صورت گرفته نشان می دهد كسانی كه شیر ، پنیر و كره مصرف می كردند كمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی هستند.
عوامل خطرزای قلبی در كودكی فعال می شود ولی شواهد آنها درسنین بالاتر خود را نشان می دهند.محققان علوم پزشكی فرانسه با تحقیق روی 4 هزار و 374 فرد در دهه 1930 دریافتند تا سال 2005 سی و چهار درصد آنان معادل 1468 نفر آنان مردند كه 378 مورد بر اثر بیماری های كرونر قلبی جان باختند و 121 نفر نیز بر اثر سكته مغزی مردند.
محققان دریافتند: بین مصرف لبنیات سرشار از كلسیم و دیگر عوامل مرگ و میر ارتباط معنی داری وجود ندارد.از نكات جالب این تحقیق ارتباط بین مصرف لبنیات در كودكی و كاهش بسیار جدی میزان سكته مغزی بود.
سكته مغزی یك آسیب حاد مربوط به سیستم عصبی است كه در آن ، جریان تامین كننده مواد مغذی و اكسیژن قسمتی از مغز قطع و عملكرد عصبی ناحیه آسیب دیده مختل می شود.قطع جریان خون معمولا در شریان ها اتفاق می افتد ، اما وریدها را نیز درگیر می كند.
به طور متوسط هر 45 ثانیه یك سكته مغزی اتفاق می افتد و هر سه دقیقه یك نفر را می كشد. از هر 5 مرگ ناشی از سكته مغزی 2 مورد در مردان و 3 مورد در زنان اتفاق می افتد.عوامل خطراین بیماری شامل افزایش سن ،افزایش فشارخون ، دیابت ، كلسترول بالا و كشیدن سیگار است