برنج مخمر قرمز داروی سنتی چینی است که در کاهش کلسترول به کار می رود . انواع متفاوتی از آن به عنوان مکمل به فروش می رسد . برنج مخمر قرمز از برنج ور آمده توسط نوعی مخمر به نام Monascus Purpureus به دست می آید . این مکمل در چین و کشورهای آسیایی به عنوان داروی سنتی مورد استفاده قرار می گیرد . همچنین به عنوان افزودنی ، نگهدارنده ، و رنگ دهنده غذایی میز مورد استفاده قرار می گیرد .
یکی از مهم ترین ترکیبات برنج مخمر قرمز مناکلین است که لواستانین نیز نامیده میشود ، ترکیب فعالی که در داروهای تجویزی وجود دارد .
مطالعات نشان داد ه اند که برنج مخمر قرمز می تواند به طور معناداری سطوح کلسترول تام و LDL را کاهش دهد . در مطالعه ای استفاده از 4/2 گرم در روز برنج مخمر قرمز ، سطح LDL 22% و سطح کلسترول تام 16% در طول 12 هفته استفاده کاهش یافت .
مطالعه ای دیگر نیز نشان داد که دریافت 2/1 گرم در روز برنج مخمر قرمز سطح LDL را 26 % در طول تنها 8 هفته کاهش داد .
قابل ذکر است مطالعات کمی در رابطه با اثرات طولانی مدت استفاده از این مکمل انجام گرفته است . بنابراین هنوز عوارض طولانی مدت مصرف این مکمل روشن نشده است .
منبع :webMD December 06,2010
منبع :