برنامه غذایی برای بیماری تب مالت

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #75184
    Zohre Azimi
    مشارکت کننده

    الگوي معمول در تغذيه ي اين بيماران با رژيم غذايي مايع شروع شده و به تدريج به رژيم غذايي نرم و سپس رژيم غذايي معمول منتهي مي گردد.
    با وجود آنکه بيمار مبتلا به تب مالت، به رژيم غذايي غني از انرژي احتياج دارد، اما بهتر است ازغذاهاي نرم و ساده شروع شود و به تدريج به نوع و مقدار آنها افزوده گردد. و اين عمل ادامه مي يابد تا زما ني که بيمار به برنامه ي غذايي عادي برسد.( اين روش از اختلال در معده جلوگيري نموده و موجب بي علاقه شدن بيمار نسبت به خوردن غذا نمي گردد.)
    براي افزايش انرژي دريافتي مي توان به افزودن کره به سوپ، شکر به آب ميوه و ساير نوشيدني ها و براي افزايش دريافت پروتئين مي توان به مصرف پودرهاي غني از پروتئين يا مخلوط شير و تخم مرغ (پودرشير بدون چربي + تخم مرغ ) اشاره کرد. از آن جايي که اشتهاي اين بيماران کم است انتخاب مواد غذايي اهميت خاصي پيدا مي کند.
    رنگ، بو، طعم و ظاهرخوشايند غذا عوامل موثري در تشويق بيماران به خوردن است. قرار دادن انواع مواد غذايي درمقاديرکم در يک سيني مانند يک ليوان شير و تخم مرغ به همراه يک برش نان برشته و کره و بستني يا آبليمو اشتهاي بيمار را تحريک مي کند. در صورتي که بيمار انواع سبزي هاي بزگ سبز و زرد، گوشت و ساير مواد را تحمل مي کند، بايد در وعده هاي غذايي اين مواد گنجانده شوند.

    ويتامين ها
    کمبود ويتامين C ازجمله مواردي است که بايد در اين بيماران مورد توجه قرارگيرد .زيرا کمبود ويتامين C موجب تضعيف توانايي بدن در توليد عوامل موثر براي عکس العمل هاي سيستم دفاعي بدن مي گردد.
    در صورتي که مواد غذايي از گروه هاي مختلف انتخاب گردد، بدون ترديد کلسيم، فسفر ، آهن و ساير مواد معدني تامين خواهد شد.
    کمبود ويتامين ها موجب کاهش مقاومت طبيعي بدن مي گردد و ممکن است ميزان بعضي از ويتامين هاي سرم نظير ويتامين A کاهش يابد. دريافت مقدار کافي ويتامين A موجب تحريک مرکز فعاليت ايمني بدن مي شود.
    کمبود ويتامين C نيز ازجمله مواردي است که بايد در اين بيماران مورد توجه قرارگيرد .زيرا کمبود ويتامين C موجب تضعيف توانايي بدن در توليد عوامل موثر براي عکس العمل هاي سيستم دفاعي بدن مي گردد. نياز به ويتامين B نيز افزايش مي يابد، چرا که با افزايش انرژي ميزان نياز به ويتامين B1 ، B2 و نياسين بالا مي رود. در ضمن آنتي بيوتيک و داروها نيز ممکن است از سنتز ويتامين هاي گروه B در روده جلوگيري به عمل آورند. لذا مصرف مکمل ها نيز توصيه مي شود.

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.