۱. زیاد بنوشید : روزانه باید دو لیتر اب قبل یا بعد از غذا بنوشید . دم کرده های گیاهی (مانند گل گاوزبان) ٬ چای کمرنگ (چای پر رنگ باعث ترش کردن می شود) و سبزی های اب پز که تحریک کننده نبوده وغنی از سدیم و پتاسیم می باشند و برای انچه از دست رفته مناسب هستند (از مصرف جوشانده تره که اغلب به اشتباه در زمان ابتلا به اسهال توصیه می گردد جدأ خود داری کنید) .
۲. روزی ۲-۳ بار سیب خام بخورید (سیب خام باعث تنظیم حرکت مواد در دستگاه گوارش می شود درصورتیکه سیب پخته باعث تسریع حرکت مواد می شود) . در زمان ابتلا به اسهال کمپوت مصرف نشود بهتر است .
۳. از مصرف حبوبات که نفاخ هستند خود داری کنید. در صورت مصرف حبوبات باید از کم شروع کنند و حتمأ از شب قبل خیس خورده باشد یا دو بار بجوشانند و بعد انها را بپزند . غلات مخصوصأ برنج یا نشاسته خوب تحمل می شود . مصرف نان را کم کنید .
۴. سبزی های دارای فیبر سخت (تره و کرفس) را خرد کرده و مصرف نمایید و سبزی های حاوی گوگرد (مارچوبه ٬ تربچه ٬ کلم ٬ پیاز) را استفاده نکنید .
۵. اب مرکبات را مصرف ننمائید زیرا باعث ترش کردن می شوند باید از خود میوه و یا لیمو شیرین استفاده شود .
۶. تمام غذاها را خوب بجوید تا کاملا با بزاق دهان آغشته شود و بهتر هضم و جذب شود .
۷. در مصرف هیچ یک از مواد غذایی افراط نکنید و هر گونه تغییر را به ارامی انجام دهید .