“جوانه گندم” فرآورده ارزشمندی از گندم است و میتواند به رشد کودکان و همچنین به تقویت انرژی بزرگسالان کمک کند.
گندم کمی گرم و از نطر رطوبت معتدل است و جز بهترین غذاهاست. نانی که از گندم سالم و بدون کود شیمیایی تهیه شده است و مایع خمیر آن طبیعی باشد و فرصت کافی برای تخمیر داشته و با حرارت ملایم پخته شده باشد, جزو غذاهای اصلی انسان میشود.
گندم را میتوان مانند حبوبات دیگر پخت و به عنوان یک غذای مقوی از آن استفاده کرد و بهتر است برای جلوگیری از نفخ آن کمی شکر و دارچین به آن اضافه کرد و برای چاق کردن افراد لاغر مفید است.
معمولاً یک مشت گندم برای هر نفر کافی است.” کاچی” که از تاب دادن آرد گندم و سپس مخلوط کردن با آب و شکر به دست میآید, غذای سالم و ارزانی است که در اختیار همه است و اگر کمی پودر بادام یا خلال بادام به آن اضافه شود برای چاق کردن افراد لاغر غذای خوبی است.
طرز تهیه آن اینچنین است که مقداری گندم داخل یک کاسه آب میریزیم و هر روز آب آن را عوض میکنیم. البته اگر در جای گرم قرار داشته باشد و یا در فصل گرما باشد باید روزی 2 بار آب آن را عوض کرد بعد از 3 الی 4 روز جوانه نقرهای رنگی از گندم بیرون میزند و در این مرحله آب را خالی کرده گندم را داخل دستمال نخی در یک دیس پهن میکنیم و روی آن با دستمال میپوشانیم.
به طور متناوب هر وقت که گندمها آب نداشته باشد, روی پارچه را با آب نم ناک میکنیم و پس از گذشت چند روز جوانهها بلند میشود و هنگامی که به اندازه یک بند انگشت رسید قابل مصرف است.
از جوانه گندم میتوان در سوپ, سالاد, سمنو و حتی میتوان آن را خشک کرد و در آسیاب آرد کرد و برای پخت شیرینی و حلوا مورد استفاده قرار داد.