بخورنخورهاي خوا‌ب‌آلودگي بهاره

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • نویسنده
    نوشته‌ها
  • #76443
    zahra jamshidi
    مشارکت کننده

    يکي از مشکلاتي که بيشتر افراد در فصل بهار با آن مواجه مي‌شوند، حس خوا‌ب‌آلودگي است اما اين حس و خوابيدن بيش از اندازه، مي‌تواند مشکل‌ساز شود و کار و زندگي را تحت‌تاثير قرار دهد…

    يکي از راه‌هاي مبارزه با اين حس، تغذيه‌اي مناسب و مصرف خوراکي‌هايي است که بتوانند ما را هوشيارتر نگه دارند؛ خوراکي‌ها و توصيه‌هاي تغذيه‌اي که در ادامه شما را بيشتر با آنها آشنا مي‌کنيم.

    1. مغز خام بخورید
    مغزهاي خام مانند مغز پسته، بادام، فندق و… آنتي‌اکسيدان‌هاي بسيار زيادي از جمله ويتامين E دارند. ترکيب آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در مغزها مي‌تواند قدرت حافظه را تا حد چشمگيري بالا ببرد و باعث افزايش ميزان تمرکز و بالا رفتن سطح هوشياري شود به همين دليل متخصصان مصرف مغزها را در روزهاي بهاري براي دچار نشدن به حس خوا‌ب‌آلودگي و کرختي توصيه مي‌کنند.

    2. مصرف ماهي را فراموش نکنيد
    انواع ماهي، حاوي مرغوب‌ترين نوع پروتئين هستند و منبع خوبي براي دريافت اسيدهاي چرب امگا3 محسوب مي‌شوند. امگا3 موجود در ماهي مي‌تواند باعث بهبود عملکرد مغز و افزايش قدرت آن شود به همين دليل توصيه مي‌شود در روزهاي بهاري براي هوشيارتر بودن و بالابردن قدرت حافظه، حداقل هفته‌اي 3 مرتبه ماهي بخوريد.

    3. چاي و قهوه را در ميان‌وعده‌هايتان جاي دهيد
    اگر مي‌خواهيد در روزهاي بهاري کمي بيشتر در طول روز هوشيار باشيد و قدرت تمرکزتان بالا برود، از نوشيدني‌هاي حاوي کافئين مانند چاي، قهوه، یا نسکافه کمک بگيريد. مصرف اين نوشيدني‌ها به صورت گرم مي‌تواند علاوه بر تمرکز، به شما آرامش بدهد اما در مصرف نوشيدني‌‌هاي حاوي کافئين افراط نکنيد زيرا مدر هستند و زياده‌روي در مصرف آنها مي‌تواند کم‌آب شدن بدن و عوارض ناشي از آن مانند خستگي و عدم هوشياري لازم را به دنبال داشته باشد.
    4. غلات سبوس‌دار بخوريد
    غلات سبوس‌دار مانند نان سنگک، برنج قهوه‌اي يا ماکاروني سبوس‌دار و ذرت بوداده سرشار از فيبر و ويتامين E هستند. به همين دليل مصرف آنها باعث کاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي عروقي و بالا رفتن چربي بد خون (LDL) مي‌شود. پيشگيري از رسوب چربي در عروق خوني و به جريان افتادن خون در بدن با خوردن غلات سبوس‌دار باعث خون‌رساني بهتر به مغز و بهبود عملکرد آن مي‌شود بنابراين مي‌توان به تمام افرادي که زياد از مغز خود کار مي‌کشند يا به هوشياري بيشتري در طول روز نياز دارند، توصيه کرد که مصرف غلات سبوس‌دار را جايگزين غلات ساده کنند.

    5. ميوه‌ها را از ياد نبريد
    انواع ميوه‌ و آبميوه طبيعي حاوي قند هستند و مصرف آنها در طول روز مي‌تواند باعث افزايش سطح گلوکز خون، بهبود عملکرد مغز و بالارفتن ميزان هوشياري شود. کارشناسان تغذیه توصيه مي‌کنند براي رهايي از خستگي و خوا‌ب‌آلودگي بهاري، حداقل روزي 7-5 ميوه با اندازه متوسط مصرف کنيد. ميوه‌ها مي‌توانند بهترين جايگزين براي انواع تنقلات در ميان‌وعده‌هاي مختلف باشند. بد نيست بدانيد ميوه‌هايي مانند گريپ‌فروت، پرتقال، انواع توت، سيب و انگور داراي انديس گلايسمي پايين‌تري هستند و مصرف آنها به حفظ هوشياري کمک بيشتري خواهدکرد. ضمن اينکه نوشيدن آبميوه‌هاي پالپ‌دار و طبيعي در وعده صبحانه هم در طول فصل بهار براي افزايش تمرکز و هوشياري توصيه مي‌شود.

    6. کمتر گوشت‌ قرمز بخوريد
    گوشت قرمز حاوي مقدار فراواني پروتئين و چربي است. به همين دليل هضم آن در بدن به سادگي انجام نمي‌شود و بدن براي هضم و جذب يک وعده غذاي حاوي گوشت قرمز، انرژي قابل توجهي را از دست مي‌دهد بنابراين ايجاد حس خوا‌ب‌آلودگي و کرختي پس از خوردن غذاهاي حاوي گوشت گوساله و گوسفند، دور از انتظار نيست. کارشناسان توصيه مي‌کنند براي حفظ انرژي بدن در روزهايي که به هوشياري بيشتري نياز داريد، گوشت‌هاي سفيد، به‌خصوص گوشت ماهي يا ميگو را جايگزين گوشت‌هاي قرمز کنيد.

    منبع: WebMD

در حال نمایش 1 نوشته (از کل 1)
  • شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.