مصرف سیر و غذاهای حاوی سوسیس و کالباس، انواع شورها و ترشی در این فصل باید محدود شود.
در طب سنتی همانند تقسیمبندی مزاج افراد برای بیماریها هم تقسیمبندی طبع وجود دارد به طوری که در فصل بهار طبع گرم وجود دارد به همین دلیل بیماریهای پوستی و جوشهای پوستی بیشتر میشود. با این تعریف در فصل پاییز نیز بیماریهایی با طبع سرد مثل سرماخوردگی، بیماریهای مفصلی، بیماریهای عصبی، استرس و افسردگی بیشتر میشود. در طبع پاییز چون سرد و خشک است مصرف موادی که باعث سردی یا خشکی بدن میشوند باید محدود شود.
مصرف سیر و غذاهای حاوی ادویه مثل سوسیس و کالباس، انواع شورها و ترشی باید محدود شود چون باعث کاهش رطوبت بدن و افزایش خشکی میشوند. مصرف گوشت بره، شتر، بلدرچین، نان، نخود و لوبیا، مواد غذایی آبپز و کبابی،کشمش،عسل، شیر برنج، فرنی و کنجد توصیه می شود.
مصرف میوههایی مانند سیب، انار و انگور در این فصل باید بیشتر شود و خوردن بادام، شیره خرما و انگور، مربای بالنگ، به و انجیر نیز مناسب است.
همچنین باید از مواجهه با گرمای زیاد در هنگام ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه، خوابیدن در جای سرد، استحمام با آب سرد، نوشیدن آب خیلی سرد، خوابیدن با معده پر، مصرف مسهلهای قوی، فصد و حجامت و هرکاری که خون را کم کند، قی کردن، زیاد خوابیدن و زیاد بیداری کشیدن و حرکات بدنی زیاد پرهیز کرد.