-
نویسندهنوشتهها
-
۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۰۹:۵۵ #76838zahra jamshidiمشارکت کننده
باقلا بهعنوان يكي از منابع غذايي فيبر و پروتئين شناخته شده است. مطالعهها نشان دادهاند 100 گرم باقلا، حاوي 26 گرم پروتئين است البته مانند ساير پروتئينهاي گياهي، پروتئين موجود در اين ماده غذايي نيز كامل نيست و براي جبران اسيدهاي آمينه ضروري كه باقلا فاقد آن است، بايد با يكي از مواد غذايي گروه غلات مصرف شود…
مصرف آن با برنج (باقلاپلو) به دليل بالا بودن ميزان پروتئين ميتواند به يک غذاي کامل تبديل شود. علاوه بر پروتئين، كلسيم و پتاسيم اين ماده غذايي نيز بالاست به اين ترتيب كه ميتواند از ابتلا به پوكي استخوان جلوگيري و به كنترل فشارخون بالا كمك كند.
باقلاي مرغوب، سبزرنگ و محل دانه داخل غلاف فاقد فضاي خالي است و پوست دانه بايد سبز باشد، نه سفيد. اگر دانه اين گياه سفت و رنگ آن زرد باشد، کيفيتش پايين است. برخي از باقلاها ديرپزند كه اين مساله به دليل نوع گونه، مدت برداشت و پوسته بيروني آنهاست. مصرف باقلا با پوسته نازك سبزرنگ آن اشكالي ندارد اما مصرف آن با غلافي كه آن را پوشانده است، ميتواند مضر باشد زيرا در دفع آفات نباتي از سم استفاده و بيشترين مقدار سم هم بهوسيله پوسته خارجي جذب ميشود. همچنين ممكن است تا زماني كه باقلا روي درخت قرار دارد، روي پوسته خارجي آن قارچ و كپك رشد كند كه اگر به مرحله توليد سم برسد، در اثر حرارت و جوشيدن هم از بين نميرود بنابراين به هيچوجه باقلا را با پوسته خارجي آن مصرف نكنيد. اگر هم دچار كمخوني هستيد بهتر است در مصرف آن حد اعتدال را رعايت كنيد.
با توجه به محتواي نشاستهاي باقلا افرادي كه به ديابت مبتلا هستند بايد از مصرف زياد آن خودداري كنند. كساني هم که به بيماري فاويسم مبتلا هستند (نوعي حساسيت غذايي به علت نداشتن آنزيمي خاص در بدن) بايد آن را به صورت خام مصرف نكنند.
به علاوه، براي فريزكردن باقلا براي استفاده در بقيه ايام سال و حفظ رنگ و كيفيت آن بهتر است که از روش بلانچينگ استفاده شود؛ در اين روش با استفاده از شوك حرارتي، آنزيمهاي موجود در اين دانهها را غيرفعال ميكنند. به طوري که ابتدا دانههاي باقلا را به مدت 2 تا 3 دقيقه در آب جوش فرو ميبرند، سپس آن را بلافاصله در آب سرد قرار ميدهند.
۳۰ اردیبهشت، ۱۳۹۲ در ۱۰:۱۳ #100342zghasemiمشارکت کنندهدر فصل مناسبی این مطلب رو گذاشتین جمشیدی عزیز..مطمئنن این روزها این مطلب خیلی می تونه به افراد کمک کنه
۱ خرداد، ۱۳۹۲ در ۰۱:۳۷ #100362madjdمدیرکلهر صد گرم دانه تازه باقلا حاوی ترکیبات زیر است:
آب ۷۲ گرم
پروتئین ۸/۴ گرم
مواد چرب ۰/۴ گرم
نشاسته ۱۵/۸ گرم
کلسیم ۲۸ میلی گرم
فسفر ۱۵۵ میلی گرم
آهن ۲/۲ میلی گرم
سدیم ۴۰ میلی گرم
پتاسیم ۴۷۰ میلی گرم
ویتامین آ ۲۲۰ میلی گرم
ویتامین ب ۱ ۰/۳ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۱۸ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱/۵ میلی گرم
ویتامین ث ۳۰ میلی گرم
ارسنیک ۰/۰۲ میلی گرم۱ خرداد، ۱۳۹۲ در ۰۱:۳۸ #100363madjdمدیرکلباقلا منبع تامین فیبر مناسبی است. همچنین به دلیل بالا بودن میزان پروتئین، میتواند همراه با برنج (باقلا پلو) به یک غذای کامل تبدیل شود. کلسیم و پتاسیم موجود در باقلا میتواند از بروز پوکی استخوان جلوگیری نموده و به کنترل فشارخون بالا کمک میکند.
برای باقلا خواصی در رابطه با سنگ کلیه، رماتیسم، مثانه و نقرس ذکر شدهاست. در عوض باقلا تحریک کننده اصلی بیماری فاویسم بوده و مصرف آن برای مبتلایان میتواند به مرگ بیمار منجر گردد در بسیاری از افراد باقالی جواب آزمایش هپاتیت ب را مثبت میکند و باعث اشتباه شدن آزمایشات خون میشود . -
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.