سیر رقیق کننده خون و خشک کننده رطوبت معده و مفاصل است و در بیماریهای اعصاب مثل فلج و فراموشی و رفع درد مفاصل مفید است البته باید دانست از مصرف بیش از حد آن باید پرهیز شود.
از دیدگاه طب سنتی سبزیها دارای مزاج است که مصرف هر کدام از آنها بر کیفیت مزاج افراد تاثیر میگذارد.
افراد با شناخت مزاج خودشان بهتر میتوانند از سبزیها و میوهها استفاده کنند چرا که ناآگاهی افراد از مزاج خود موجب میشود که با مصرف برخی مواد غذایی به سلامتیشان لطمه وارد شود.
خواص پیاز
-پیاز(بَصَل) دارای طبیعت گرم وخشک است.
– پیاز پخته ارزش غذایی زیاد دارد و موجب نرمی شکم و رفع میشود.
-پیاز تقویت کننده اشتهای و مقوی نیروی جنسی است. (خصوصاً پخته آن با گوشت چرب)
-مصرف پیاز در گرم مزاجان میتواند موجب بروز سردرد شود به ویژه تازه و خام آن.
– مصلح آن شستن پیاز با آب و نمک و اینکه با سرکه خورده شود.
خواص سیر
-سیر(ثوم) دارای طبیعت گرم وخشک است.
-سیر تازه بهتر از کهنه است.
-نوع کوهی آن موسیر(سیر کوهی ) نام دارد.
-سیر رقیق کننده خون بوده، باعث تعریق شده و ادرارآور است.
-مصرف سیر خشک کننده رطوبت معده و مفاصل است.
– مصرف سیر در بیماریهای اعصاب مثل فلج و فراموشی و در درد مفاصل مفید است.
در این باره علی اصل متصص طب سنتی عنوان میکند: مصرف آن در افراد دارای مزاج تر، تحریک کننده قوه جنسی و تولید کننده منی بوده و در افراد گرم مزاج ، خشک کننده منی است.
-زیاده روی در مصرف آن میل جنسی را کاهش داده و برای چشم و ریه نیز زیان دارد و باعث سر درد میشود.
-مصلح آن سکنجبین و آب انار است.