نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد نوجوانانی که غذاهای حاوی مقدار زیادی سدیم میخورند، نسبت به همسالان خود که سدیم یا نمک کمتری میخورند، چاقتر میشوند.
پزشکان در این مطالعه بررسی خود را بر اساس تاثیر مصرف مقدار زیاد نمک بر ابتلای نوجوانان به چاقی، بدون در نظر گرفتن میزان مصرف مواد خوراکی شیرین و نوشیدنیهای حاوی قند انجام دادند. در مطالعات پیشین رابطه بین مصرف نمک با چاقی تایید شده بود اما بیشتر محققان معتقدند این رابطه تاثیر غیرمستقیم دارد زیرا افرادی که نمک زیاد میخورند در کل مواد خوراکی بیشتری مصرف میکنند.
انجمن قلب آمریکا با انتشار گزارشی توصیه کرد کودکان و نوجوانان باید میزان سدیم مصرفی روزانه خود را در حد کمتر از ۱۵۰۰ میلیگرم نگه دارند اما ۹۰ درصد کودکان بیش از این مقدار مصرف میکنند.
در این مطالعه محققان اطلاعات رژیم غذایی شرکتکنندگان را با ثبت میزان مواد خوراکی مصرفی آنان در ۲۴ ساعت گذشته و بازههای زمانی معینی طی چند ماه بررسی کردند. به طور متوسط این نوجوانان حدود ۳۲۸۰ میلیگرم سدیم در روز مصرف کرده بودند. همچنین مشخص شد کودکانی که نمک بیشتری مصرف میکنند چاقتر هستند. همچنین مقدار چربی بدنی آنان بالاتر است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دکتر «الیوت آنتمن» در این باره گفت: این بررسی نشان میدهد محدود کردن میزان سدیم مصرفی نه تنها به کاهش چاقی کمک میکند بلکه در پایین آوردن فشارخون در سنین کم نیز موثر است.