نوشیدن قهوه کافئیندار، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان مرگبار دهان و حلق را کاهش میدهد. نتایج یک تحقیق توسط انجمن سرطان آمریکا با بررسی اثرات مصرف قهوه کافئیندار، قهوه بدون کافئین و چای در افراد مبتلا به سرطان کشنده دهان و حلق طی یک دوره 26 ساله نشان داد، نسبت به کسانی که قهوه نمینوشند، مصرف بیش از 4 فنجان قهوه کافئیندار در روز با کاهش 50 درصدی مرگ و میر حاصل از این سرطان همراه است.
نتایج حاصل از این گزارش با مشاهدات بیشتر میافزاید که احتمال نسبی وقوع این خطر به طور وابسته به دوز مصرف قهوه با نوشیدن هر فنجان در روز کاهش یافته و این ارتباط مستقل از جنس، وضعیت استعمال دخانیات و مصرف الکل بوده است.
به گفته محققان قهوه یکی از رایج ترین نوشیدنیهای مصرفی در جهان است و حاوی انواع مختلفی از آنتیاکسیدانها، پلی فنولها و سایر ترکیبات بیولوژیکی فعال است که میتواند به محافظت در برابر ابتلا و یا پیشرفت سرطانها کمک کند.
گفتنی است: سرطان دهان و حلق یکی از 10 سرطان شایع در جهان بوده و مطالعات قبلی نیز نشان دادهاند که مصرف قهوه با کاهش خطر ابتلا به این سرطان ارتباط دارد که در این میان یافتههای حاصل از این مطالعه شواهد مبتنی بر اثر محافظتی قهوه کافئین دار را بر ابتلا و یا پیشرفت سرطان دهان و حلق تقویت میکند.