-
نویسندهنوشتهها
-
۱۴ آبان، ۱۳۹۲ در ۱۰:۲۸ #80172neda.mousaviمشارکت کننده
امان از سوسیس و کالباس و غیره
صمیمانه خواهش میکنیم دور و بر گوشتهای فراوری شده مانند سوسیس و کالباس را خط قرمز بکشید. به خاطر اینکه این مواد غذایی ناسالم شما را در معرض ابتلا به سرطان کولورکتال (روده) قرار میدهند. میپرسید چرا؟ به خاطر وجود نیتریت که به عنوان مواد نگهدارندهی این گوشتهای فراوری شده استفاده میشود. در واقع رنگ صورتی زیبای کالباس و برخی از سوسیسها هم ناشی از این مواد نگهدارنده میباشد که بی تعارف سرطانزاست. به عقیدهی محققان مصرف روزانه 50 گرم از این مواد غذایی ناسالم خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را 21 درصد افزایش میدهد. اگر علاقهی زیادی به مصرف این قبیل مواد غذایی دارید حواستان را جمع کنید تا حتیالامکان مصرف آن را محدود کنید. یعنی اینکه مصرف این مواد غذایی را به زیر 50 گرم در روز کاهش دهید.مصرف زیاد شیر خطر ابتلا به سرطان پروستات را بالا میبرد
مصرف زیاد محصولات لبنی به ویژه شیر میتواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را بالا ببرد. البته دلیل آن هنوز به طور کامل مشخص نشده است. محققان احتمال میدهند که چربیهای حیوانی موجود در شیر میتواند باعث غیرفعال شدن ژنهایی شود که تومورهای سرطانی را ناکار میکنند. یا اینکه جذب کلسیم زیاد باعث به هم زدن روند متابولیسم ویتامین D میشود که همین مسئله هم میتواند به رشد سلولهای سرطانی منجر شود. نتایج یک پژوهش کانادایی نشان میدهد که مصرف محصولات لبنی آن هم بیش از 470 گرم در روز خطر ابتلا به سرطان پروستات در آقایان را دو برابر بیشتر میکند.مصرف الکل = سرطان دهان، سرطان کبد و سرطان سینه
بدون تعارف بگوییم مصرف نوشیدنیهای الکلی خطر ابتلا به برخی از سرطانها مانند سرطان دهان، سرطان حلق، سرطان گلو، سرطان مری، سرطان سینه و کبد را افزایش میدهد. باید بدانید که این تأثیر به میزان مصرف این قبیل نوشیدنیها بستگی دارد و نه نوع آن. در واقع مصرف روزانهی نوشیدنیهای الکلی از هر نوعی که باشد خطر ابتلا به سرطان دهان و گلو را تا 168 درصد افزایش میدهد.نمکدان را در غذایتان خالی میکنید؟ خطر سرطان معده را جدی بگیرید
مصرف زیاد و بیش از اندازهی نمک خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد. بر اساس بررسیها دوسوم آقایان و یکچهارم خانمها نمک زیادی مصرف میکنند یعنی بیش از 8 گرم در روز. و 25 درصد آقایان و 5 درصد خانمها نیز روزانه بیش از 12 گرم نمک میخورند و این یعنی خطر! توجه داشته باشید که 80 درصد نمک مصرفی از محصولات غذایی فراوری شده مانند سوسیس و کالباس و همچنین پنیر و غذاهای کنسروی و غیره ناشی میشود. برای همین هم لازم است که مصرف نمک روزانه را کاهش دهید و سر میز غذا مدام دنبال نمکدان نگردید و به نمک موجود در غذا بسنده کنید. بهتر است که مصرف نمک را به روزانه 5 تا 6 گرم محدود کرد وگرنه خطر ابتلا به سرطان معده جدی میشود.مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را بالا میبرد
مصرف زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان کولورکتال (روده) را بالا میبرد. دقیقتر اینکه مصرف روزانه 100 گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان را 29 درصد افزایش میدهد. البته منظورمان این نیست که به کلی گوشت را از برنامهی غذاییتان حذف کنید به خاطر اینکه منبع تامین پروتئینها، آهن، زینک و ویتامین B12 بدن همین گوشت قرمز است. منظورمان این است که زیادهروی نکنید.
توصیه میشود که مصرف گوشت قرمز را به هفتهای 500 گرم محدود کنید تا خطر ابتلا به سرطان کاهش یابد. برای جذب پروتئین مورد نیاز بدن میتوانید به جای گوشت قرمز از گوشتهای سفید، ماهی، تخممرغ و حبوبات استفاده کنید. به نظر میرسد که سرطان کولون (بخشی از رودهی بزرگ) از مصرف زیاد گوشت قرمز و یا کمبود فیبرهای غذایی ناشی میشود. باید تعادلی بین مصرف فیبرهای گیاهی و چربیهای حیوانی موجود در گوشت قرمز وجود داشته باشد. در گوشتهای قرمز چربیهایی وجود دارد و صفرای زیادی برای هضم این چربیها لازم است. صفرا تحت تأثیر فلور روده به سنگ صفرا تبدیل میشود. زمانی که این سنگها به سطح کولون میرسند در تماس با مواد زائد رودهها قرار گرفته و امکان دارد که تأثیر سرطانی داشته باشند. داشتن یک تغذیهی سرشار از فیبر باعث سرعت دادن به عمل دفع شده و مدت تماس با مدفوع کاهش مییابد برای همین هم امکان ابتلا به سرطان نیز کمتر میشود.مصرف مکملهای بتاکاروتن خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش میدهد
نتایج پژوهشها نشان میدهد سیگاریهایی که مکملهای حاوی بتاکاروتن (روزانه بین 20 تا 30 میلیگرم) و ویتامینها و مواد معدنی دیگر مصرف میکنند خطر ابتلا به سرطان ریه را به میزان 24 درصد افزایش میدهند. میزان نیاز روزانهی بدن به بتاکاروتن 2.1 میلیگرم است و به راحتی نیز با مصرف مواد غذایی مختلف مانند هویج، کلم، اسفناج و غیره تامین میشود. از طرف دیگر در صورت ابتلا به این سرطان نباید مکمل غذایی از نوع ویتامینها یا مواد معدنی مصرف شود چون باعث رشد بیشتر تومورهای سرطانی میشود. توجه داشته باشید در صورت ابتلا به سرطان نباید خودسرانه مکمل غذایی مصرف کنید. اگر سیگاری هستید نیز به هیچ عنوان نباید مکملهای غنیشده با بتاکاروتن مصرف کنید.سیده ندا موسوی، دانشجوی دکترا تخصصی علوم تغذیه
-
نویسندهنوشتهها
- شما برای پاسخ به این موضوع باید وارد شوید.